Πιστοποίηση της Μονάδας Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς του Mediterraneo Hospital από την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιαγγειακής Απεικόνισης!

CMR031 Certificate V2 1 - Πιστοποίηση της Μονάδας Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς του Mediterraneo Hospital από την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιαγγειακής Απεικόνισης!

Η Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς του Mediterraneo Hospital έλαβε πρόσφατα πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging- EACVI) της Ευρωπαϊκής  Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology- ESC).

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής πιστοποιημένη Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς στην Ελλάδα και μια από τις 21 συνολικά πιστοποιημένες Μονάδες στην Ευρώπη.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως αναγνώριση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται στη Μονάδα Mαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς του Νοσοκομείου Mediterraneο, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες Μονάδες Καρδιακού Μαγνητικού Συντονισμού στην Ελλάδα με διενέργεια περίπου 700 μελετών ετησίως, που καλύπτουν όλο το φάσμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων και όλο το ηλικιακό φάσμα των καρδιολογικών ασθενών.

Η Μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό που αποτελείται από 2 Μαγνητικούς Τομογράφους τελευταίας τεχνολογίας (Philips Ingenia 1.5T και 3T).

Το προσωπικό απαρτίζεται από έμπειρους Ακτινολόγους στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση, εξειδικευμένους Τεχνολόγους στην Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς, καθώς και ειδικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με ειδική εκπαίδευση στην προετοιμασία και το χειρισμό των ασθενών που επισκέπτονται τη Μονάδα. Τη διεύθυνση του τμήματος έχει η Δρ. Μαρία Μπούτσικου (MD, PhD, ΜSc, FESC, FSCMR), Ειδικός Καρδιολόγος στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση. Η Δρ. Μπούτσικου εξειδικεύθηκε στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς Eνηλίκων και Παίδων στο Royal Bromptοn Hospital του Λονδίνου και είναι η μόνη που κατέχει έως σήμερα στην Ελλάδα και τις 3 ακόλουθες ανώτατες Πιστοποιήσεις:

  • Πιστοποίηση Επιπέδου 3 στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging- EACVI) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology- ESC).
  • Πιστοποίηση Επιπέδου 3 στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς Παίδων και ασθενών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging- EACVI) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology- ESC).
  • Πιστοποίηση Επιπέδου 3 στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς από την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιακού Μαγνητικού Συντονισμού (Society for Cardiovascular Magnetic Resonance- SCMR).

Η εξαιρετική αυτή διάκριση πιστοποιεί την δυνατότητα του Τμήματος να υποστηρίζει πλήρως τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες στην διενέργεια και διάγνωση μελετών MRI καρδιάς παρέχοντας υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο.

Επιπρόσθετα επικυρώνει τη δυνατότητα του Τμήματος να διεξάγει ένα εκτεταμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο αντικείμενο της Καρδιαγγειακής Απεικόνισης επεκτείνοντας παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες με καταξιωμένα κέντρα αναφοράς της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

μετροπολιταν νοσοκομείο, metropolitan hospital, ασκληπιειο, ασκληπιειο βουλας, ιατρικο αθηνα, ιατρικο μαρουσι, ιατρικο φαληρο