Skip to main content
search

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) & Μονάδα Αυξημένης Παρακολούθησης (Μ.Α.Π)

Το ενιαίο  συγκρότημα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)  και Μονάδα Αυξημένης Παρακολούθησης (Μ.Α.Π.)  εκτείνεται σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο και περιλαμβάνει:

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)

Η Μ.Ε.Θ. του Mediterraneo Hospital αποτελείται από 7 κλίνες που μπορεί να καλύψουν την εντατική θεραπεία οποιουδήποτε ασθενούς.

Η πολυδύναμη Μ.Ε.Θ. είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα (αναπνευστήρες, monitor παρακολούθησης ζωτικών σημείων, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, ενδοαορτική αντλία (IABP), μηχάνηματα συνεχούς αιμοδιήθησης – Aquarius & Prisma) καθώς και επανδρωμένη με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Η Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε βαρέως πάσχοντα με προβλήματα καρδιολογικά, αναπνευστικά, νευρολογικά, με τραυματικές κακώσεις, με νεφρική ανεπάρκεια που χρήζει εντατικής φροντίδας και θεραπείας με ή χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Προσφέρει ιδιαίτερη βοήθεια σε βαρειά χειρουργικά περιστατικά (καρδιοχειρουργικά, θωρακοχειρουργικά, νευροχειρουργικά, αγγειοχειρουργικά) που χρειάζεται να παραμείνουν διασωληνωμένα για κάποιες ώρες προκειμένου η αφύπνισή τους να είναι ομαλή, ήρεμη και ασφαλής.

Στη Μ.Ε.Θ. είναι μόνιμα εγκατεστημένο 1 μηχάνημα κλασσικής αιμοκάθαρσης και 2 μηχανήματα συνεχούς αιμοδιήθησης, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα η νεφρική ανεπάρκεια που αναπτύσσει σημαντικό ποσοστό των βαρέως πασχόντων ασθενών.
Μια πρωτοπορία του Mediterraneo Hospital είναι η δυνατότητα ψηφιακής μεταφοράς της εικόνας από τα απεικονιστικά εργαστήρια (PACS). Ειδικά για τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την άμεση παροχή πληροφορίας και διάγνωσης αλλά και συγκριτικής εικόνας σε ειδικές εξετάσεις (αξονικές, μαγνητικές τομογραφίες, αγγειογραφίες).
Μονάδα Αυξημένης Παρακολούθησης (M.Α.Π.)

Η Μονάδα Αυξημένης Παρακολούθησης, δυναμικότητας 9 κλινών υποστηρίζει ασθενείς που χρειάζονται εντατική ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση και παρακλίνιο monitor, ασθενείς με καρδιακά νοσήματα, μετά από βαριές χειρουργικές επεμβάσεις, με σημαντικά αναπνευστικά προβλήματα, νευρολογικά ελλείμματα, όπως και τους ασθενείς της Μ.Ε.Θ. μετά την έξοδό τους από την κεντρική Μονάδα.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται σε δωμάτια μονόκλινα ή δίκλινα έχοντας συγχρόνως την υποστήριξη του εξειδικευμένου προσωπικού της εντατικής θεραπείας με on line σύνδεση με κεντρικό σταθμό και πλήρη ιατρονοσηλευτική ενασχόληση όλο το 24ωρο.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Μ.Ε.Θ. & Μ.Α.Π. ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΞΕΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ

Μετά από 24-48 ώρες στη Μ.Ο.Ε, ο ασθενής συνήθως μεταφέρεται σε μονάδα αυξημένης παρακολούθησης και κρεβάτια με τηλεμετρία, όπου συνεχίζεται η αποκατάσταση. Μια σειρά από εξετάσεις θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας του εγκεφαλικού και της αγωγής για δευτερογενή πρόληψη, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η ομάδα αποκατάστασης, η οποία σταδιακά θα αρχίσει να συνεισφέρει στην ανάρρωση και βελτίωση του ασθενούς (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, διατροφολόγοι).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Close Menu