Skip to main content
search

«Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της βαρηκοΐας» Οστεαναρτώμενο ακουστικό Νέας Τεχνολογίας

By 18 January 2017January 21st, 2021ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΩΡΛ

Δελτίο τύπου – Γλυφάδα, Ιανουάριος 2017

«Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της βαρηκοΐας»

Οστεαναρτώμενο ακουστικό Νέας Τεχνολογίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το αποτέλεσμα της εμφύτευσης του πρώτου οστεαναρτώμενου ακουστικού βαρηκοΐας (Bone Anchored Hearing Aid – ΒΑΗΑ) νέας γενιάς που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη σε Έλληνα ασθενή στο Mediterraneo Hospital.

Η τεχνολογία αυτή είναι κατάλληλη για παθήσεις του αυτιού με βλάβη του συστήματος μετάδοσης του ήχου προς το όργανο της ακοής, δηλαδή χρόνιες και σοβαρές βλάβες του τυμπάνου και των ακουστικών οσταρίων. Το ΒΑΗΑ μεταδίδει τον ενισχυμένο ήχο στο πάσχον αυτί μέσα από μία εμφυτευόμενη βίδα τιτανίου και το οστό του κρανίου, παρακάμπτοντας το προβληματικό σύστημα αγωγής. Η συσκευή νέας γενιάς προσφέρει άριστη ποιότητα ήχου, έχει μικρότερο μέγεθος σχετικά με τα παλαιότερα αντίστοιχα ακουστικά, ενώ το συνδετικό στοιχείο στο οποίο προσαρμόζεται το ακουστικό έχει πλέον ειδική επένδυση από βιοσυμβατό υλικό (υδροξυαπατίτη), απλουστεύοντας έτσι την χειρουργική τεχνική και προσφέροντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η επιστημονική αυτή καινοτομία ήρθε από τον Δρ Τιμολέοντα Τερζή, Διευθυντή ΩΡΛ Κλινικής του Mediterraneo Hospital, και αποτελεί συνέχεια της πρώτης εμφύτευσης για ΒΑΗΑ στην Ελλάδα, που έγινε από τον ίδιο 19 χρόνια πριν, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Την πρώτη αυτή επέμβαση για το νέο ΒΑΗΑ υποστήριξε τεχνικά η εταιρεία παραγωγής Cochlear, με την παρουσία της Training Manager κυρίας Margaret Price, η οποία ήλθε από το Manchester της Βρετανίας για το σκοπό αυτό.

Ο προγραμματισμός του ακουστικού επεξεργαστή έγινε άμεσα, βάσει του ακοογράμματος, και δύο μήνες μετά την εμφύτευση έγινε η εφαρμογή του στον ασθενή. Το ακουστικό αποτέλεσμα είναι άριστο, και η συσκευή κρύβεται εύκολα μέσα στα μαλλιά, ενώ δεν έρχεται σε καμιά επαφή με το πτερύγιο του αυτιού.

Ο Δρ Τιμολέων Τερζής δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του από το εξαιρετικό αποτέλεσμα και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των καινοτόμων επιστημονικών εφαρμογών στο μέλλον.

Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα Mediterraneo Hospital

 

 

Ακούστε τη σχετική ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τερζής, Διευθυντής ΩΡΛ στο Mediterraneo Ηospital στον Αθήνα 984, στις 14/02/2017

Close Menu