Skip to main content
search

Συμμετοχή Πνευμονολογικής κλινικής Mediterraneo Hospital στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

Έπαινο έλαβε η ερευνητική εργασία «Προγνωστικοί δείκτες της virtual bronchoscopy για επιτυχημένη καθοδηγούμενη με EBUS διαβρογχική βιοψία περιφερικών πνευμονικών βλαβών» της Πνευμονολογικής κλινικής του Mediterraneo Hospital που συμμετείχε στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το οποίο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση Πνευμονολογίας στη χώρα μας, η Πνευμονολογική κλινική του Mediterraneo Hospital συμμετείχε ενεργά με δύο ομιλίες : μία παρουσίαση περιστατικού σε κλινικό φροντιστήριο και μία ερευνητική προφορική ανακοίνωση σχετική με την επεμβατική πνευμονολογία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο κ. Βλάσιος Βίτσας παρουσίασε περιστατικό διάγνωσης και σταδιοποίησης του καρκίνου πνεύμονα με ενδοβρογχικό υπέρηχο (EBUS) στο κλινικό φροντιστήριο «Συνήθεις προβληματισμοί και διαγνωστικές προκλήσεις στην πνευμονολογία».

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στη στρογγυλή τράπεζα «Νεότερα δεδομένα  στη διάγνωση, σταδιοποίηση και θεραπεία του καρκίνου πνεύμονα» ο κ. Νίκος Κουφός παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα στη διαβρογχική-κατευθυνόμενη διαγνωστική προσπέλαση περιφερικών πνευμονικών βλαβών, ενώ ο κ. Φίλιππος Εμμανουήλ παρουσίασε τα ερευνητικά δεδομένα για τη θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση του περιφερικού καρκίνου πνεύμονα.

Το Πνευμονολογικό Τμήμα του Mediterraneo στο οποίο πραγματοποιούνται εξελιγμένες  επεμβατικές πράξεις, απαρτίζεται από εξειδικευμένη ομάδα επεμβατικών πνευμονολόγων κι εφαρμόζει πρωτοπόρες τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας.

Close Menu