Skip to main content
search

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στο Mediterraneo Hospital, η έννοια Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε), βρίσκεται στον πυρήνα μίας σειράς δράσεων οι οποίες όχι μόνο συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία του, αλλά το καθιστούν και υπεύθυνο εταιρικό πολίτη. Το μέλημα για τη διασφάλιση της υγείας και το έντονο αίσθημα της ευθύνης προς το συνάνθρωπο, αποτυπώνονται σε ένα σύνολο ενεργειών κοινωνικού χαρακτήρα.

Δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη

Το Mediterraneo Hospital, με κοινωνική ευσυνειδησία και ευαισθησία, ανταποκρινόμενο στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προσφέρει δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στα κοινωνικά ιατρεία των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας, στους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και στις δομές Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η).

Επίσης, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας της πρόληψης στην προάσπιση και την προαγωγή της υγείας, προσφέρει δωρεάν πακέτα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου σε μέλη κοινωνικών συλλόγων όπως οι: «Μαζί για τη Ζωή», «Δύναμη Ζωής», «Παναθηναϊκή».

Εκπτωτική Πολιτική

Στο ίδιο πλαίσιο κοινωνικής εγρήγορσης, το Mediterraneo Hospital εφαρμόζει ευνοϊκή εκπτωτική πολιτική για τους κατοίκους των δήμων Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου τόσο για τακτικά όσο και για έκτακτα περιστατικά.

Δωρεά εξοπλισμού

Όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας γνωρίζουν τη σημασία του επαρκούς εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. To Mediterraneo Hospital, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, έχει δωρίσει ιατρικά μηχανήματα, νοσοκομειακό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό σε κέντρα τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια. Ενδεικτικά, οι δωρεές στο Νοσοκομείο Λήμνου, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και στο Δημοτικό Ιατρείο της Αγίας Μαρίνας Κρωπίας έχουν συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη ουσιαστικών ελλείψεων και στην αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών τους.

Κοινωνικές Δράσεις

Η έννοια της πρόληψης στην υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνώση και την ενημέρωση. Για το λόγο αυτό,  διοργανώνονται ανοιχτές ενημερωτικές καμπάνιες ευαισθητοποίησης κοινού γύρω από φλέγοντα ιατρικά θέματα, όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, ο καρκίνος του μαστού και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενέργειες οι οποίες συνδυάζονται με την προσφορά ειδικών προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου σε προνομιακές τιμές.

Παρόν και στον αθλητισμό, το Mediterraneo Hospital παρέχει κάλυψη ασθενοφόρου, με πλήρως καταρτισμένο πλήρωμα και ιατρό, σε αθλητικές διοργανώσεις.

Επίσης, στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες άλλων κοινωνικών φορέων όπως το Άλμα Ζωής και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, η μεγάλη συμμετοχή, δε, των εργαζομένων του Νοσοκομείου σε αυτές καθώς και σε άλλες, όπως η εθελοντική αιμοδοσία επιβεβαιώνει ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί κοινή φιλοσοφία Διοίκησης και Προσωπικού και βάση της ποιότητας του Mediterraneo Hospital.

SOCIAL CORPORATE1 shutterstock 170628065 - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
1338 social corporate - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
SOCIAL CORPORATE2 shutterstock 169292039 - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Close Menu