Skip to main content
search

Ψηφιακή Μαστογραφία με Τομοσύνθεση

To Mediterraneo Hospital, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εγκατέστησε και λειτουργεί νέο σύστημα Ψηφιακού Μαστογράφου, το Senographe PristinaTM 3D με Τομοσύνθεση της εταιρείας General Electric (GE). Ο νέος Ψηφιακός Μαστογράφος παρέχει εξαιρετικά ακριβή και αναλυτική απεικόνιση με τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας και τη μοναδική δυνατότητα ελεγχόμενης συμπίεσης του μαστού από την εξεταζόμενη.

Η μαστογραφία γίνεται πλέον ανώδυνη:

Η μοναδική λειτουργία του ελέγχου της πίεσης των μαστών από την ίδια την εξεταζόμενη είναι ένα μόνον από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Senographe Pristina 3D.
Μέσω της ασύρματης συσκευής DuetaΤΜ που χειρίζεται η εξεταζόμενη της δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζει τον βαθμό συμπίεσης, πάντα κάτω από την επίβλεψη του τεχνολόγου και να ελαχιστοποιεί το αίσθημα πόνου και τη δυσφορία που συχνά συνδέονται με τη μαστογραφία.
Επιπρόσθετα, ο σχεδιασμός του Senographe PristinaTM 3D με τις στρογγυλοποιημένες γωνίες και το ελαχιστοποιημένο πάχος του ανιχνευτή εικόνας όπου η γυναίκα τοποθετεί τον μαστό, βελτιώνουν τη θέση της κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος συμπίεσης του μαστού και αντίστοιχα κάθε δυσφορία.

Ανώτερη ποιότητα εικόνας – Τομοσύνθεση

Η Τομοσύνθεση είναι μία καινούργια τρισδιάστατη (3D) τεχνολογία απεικόνισης μαστού, με σαφώς υψηλότερη διαγνωστική ακρίβεια στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού έναντι της κλασικής (δισδιάστατης) μαστογραφίας, καθώς έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει τους φυσιολογικούς ιστούς από την παθολογία, διευκολύνοντας την ανίχνευση των ύποπτων χαρακτηριστικών ακόμα και της πλέον μικρής βλάβης.

Η καινοτομία αυτού του νέου μαστογράφου είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα να γίνεται τομοσύνθεση και συγχρόνως να ανακτάται δισδιάστατη μαστογραφία, ώστε, τελικά η ασθενής δέχεται τη δόση ακτινοβολίας μίας  μόνον εξέτασης.

 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τομοσύνθεσης;

  • Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά ευρήματα
  • Μειώνεται ο αριθμός επανακλήσεων για διερεύνηση (με συμπληρωματικές λήψεις) ύποπτων ή ασαφών ευρημάτων
  • Αυξάνει τη διαγνωστική ακρίβεια με αποτέλεσμα να ανιχνεύονται βλάβες σε πρώιμο στάδιο
  • Οριοθετείται με μέγιστη ακρίβεια η διάσταση και επέκταση της βλάβης παρέχοντας σημαντική βοήθεια και αξιοπιστία στους χειρουργούς
  • Δίνεται η δυνατότητα στερεοτακτικής βιοψίας ύποπτων ευρημάτων στις περιπτώσεις που η βλάβη δεν είναι εμφανής-ορατή στη δισδιάστατη απεικόνιση.

Η ψηφιακή τομοσύνθεση συνιστάται για:

  • γυναίκες προεμμηνοπαυσιακής ηλικίας
  •  γυναίκες με πυκνούς μαστούς σε οποιαδήποτε ηλικία.
  • Επιπλέον, αποτελεί κύρια συμπληρωματική εξέταση της απλής μαστογραφίας, αν ανιχνευθεί κάποιο ύποπτο εύρημα.

Ο μαστογράφος υποστηρίζεται από υπερσύγχρονο σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας το οποίο επιτρέπει τη διενέργεια ανώδυνων βιοψιών και στερεοτακτική τοποθέτηση συρμάτινων οδηγών προεγχειρητικά).

O συνδυασμός μαγνητικού μαστογράφου και υπερήχων μαστού με δυνατότητα διενέργειας βιοψιών (FNA, FNB, τοποθέτηση συρμάτινων οδηγών), προσφέρει όλες τις λύσεις στην απεικονιστική εξέταση του μαστού.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Close Menu