Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών

Το Mediterraneo Hospital στεγάζει από το 2011 το Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών, μια εξειδικευμένη διαγνωστική και θεραπευτική Ιατρική Μονάδα, με γνωστικό αντικείμενο τη Ρινολογία, δηλαδή την Παθολογία και Χειρουργική της μύτης και των παραρρινίων κόλπων. Με κύριο άξονα αιχμής την Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός, παραρρινίων κόλπων και βάσης κρανίου, το Κέντρο διεκπεραιώνει σοβαρά και εξειδικευμένα περιστατικά, δεχόμενο παραπομπές ασθενών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός

Με συνδυασμό αναγνωρισμένης εμπειρίας, επιστημονικής γνώσης αλλά και τεχνολογίας αιχμής, αντιμετωπίζονται με προχωρημένες ενδοσκοπικές τεχνικές παθήσεις όπως:

Η Ενδοσκοπική Χειρουργική έχει μετατρέψει παραδοσιακά βαρειές επεμβάσεις, με πολυήμερες νοσηλείες, σε εύκολες και ανώδυνες εγχειρήσεις με νοσηλεία μιας ημέρας.

Ενδοσκοπική Χειρουργική Μετωπιαίου Κόλπου

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών θεωρείται σε πανελλήνια βάση Κέντρο αναφοράς για τις παθήσεις του μετωπιαίου κόλπου. Στο Mediterraneo Hospital γίνονται εξειδικευμένες ενδοσκοπικές επεμβάσεις στους μετωπιαίους κόλπους, όπως διάνοιξη στομίου μετωπιαίου κόλπου κατά Draf Ι, II a και ΙΙ b, ενώ είμαστε η μοναδική Ιατρική Μονάδα Αθήνα, όπου γίνεται σε τακτική βάση η ριζική διάνοιξη των μετωπιαίων κόλπων κατά Draf III (τροποποιημένη Lothrop).

 Ενδοσκοπική αποκατάσταση Ρινόρροιας Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού (ΕΝΥ)

Μετά από τραυματισμούς, εγχειρήσεις ή αυτόματα, μέσα από ρήγμα στη βάση του κρανίου, είναι δυνατό να ρέει Εγκεφαλονωτιαίο Υγρό μέσα στη μύτη. Η πάθηση, πέρα από την έντονη ενόχληση, που προκαλεί, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με υψηλά ποσοστά ενδοκρανιακών μολύνσεων, που οδηγούν σε μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα. Με τις ενδοσκοπικές τεχνικές αποκαθιστούμε σχεδόν το σύνολο των περιπτώσεων ρινόρροιας ΕΝΥ, ανεξάρτητα από το μέγεθος του ελλείμματος στη βάση του κρανίου. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται εκτεταμένες Νευροχειρουργικές προσπελάσεις (κρανιοτομίες) και ο ασθενής σε δύο ημέρες επιστρέφει στη συνήθη δραστηριότητά του. Το Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών έχει τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών ενδοσκοπικής αποκατάστασης ρινόρροιας ΕΝΥ στην Αθήνα.

Ενδοσκοπική αντιμετώπιση Ρινορραγίας

Οι μεγάλες και συχνά επικίνδυνες αιμορραγίες από τη μύτη δεν απαιτούν πλέον πολυήμερους και επίπονους πωματισμούς και μακροχρόνιες νοσηλείες. Με απλές ενδοσκοπικές τεχνικές απολινώνονται τα υπεύθυνα αγγεία και την επόμενη μέρα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη συνήθη δραστηριότητά του.

Χειρουργική Μύτης χωρίς γάζες και πωματισμούς!

Στο Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών δεν χρησιμοποιούμε γάζες ή άλλο είδος πωματισμού μετά τις επεμβάσεις της μύτης. Εγχείρηση ρινικού διαφράγματος, Ρινοπλαστική ή Ενδοσκοπική Χειρουργική, ανεξάρτητα από τη βαρύτητά της, γίνονται χωρίς γάζες. Ειδικές τεχνικές με απορροφήσιμα ράμματα επιτρέπουν στον ασθενή να αναπνέει από τη μύτη του αμέσως μετά την επέμβαση. Το ελαφρό μπούκωμα, που συνήθως αισθάνεται μετά την εγχείρηση, ανακουφίζεται με τις τακτικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό και υποχωρεί σε λίγες μέρες. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε αφαιρέσει όλη την ταλαιπωρία και τον πόνο από τις επεμβάσεις της μύτης.

Επιστημονική δραστηριότητα

Ο Διευθυντής του Ρινολογικού Κέντρου Αθηνών και οι συνεργάτες του συμμετέχουν σε τακτική βάση στο επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολλών Νοσοκομείων με προσκεκλημένες διαλέξεις και μαθήματα για τους ειδικευόμενους, σε όλες τις Ελληνικές και σε πολλές διεθνείς επιστημονικές διοργανώσεις και συνέδρια πάνω σε Ρινολογικά θέματα, και έχουν εντατική και συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή με διαλέξεις και επίδειξη χειρουργικών τεχνικών σε εκπαιδευτικά σεμινάρια Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδεικτική αναφορά Χειρουργικών Επεμβάσεων που γίνονται στο Ρινολογικό Κέντρο Αθηνών

 • Αποκατάσταση Σκολίωσης Ρινικού Διαφράγματος (τεχνική χωρίς πωματισμό)
 • Αισθητική και λειτουργική Ρινοπλαστική
 • Χειρουργική ρινικών κογχών: Απλή κογχοπλαστική με shaver, RF, Laser. Υποβλεννογόνια κογχοπλαστική.
 • Ενδοσκοπική Ηθμοειδεκτομή, Σφηνοειδεκτομή
 • Ενδοσκοπική Χειρουργική Μετωπιαίου Κόλπου κατά Draf I, II
 • Ενδοσκοπική ολική διάνοιξη μετωπιαίων κόλπων κατά Draf III
 • Eξωτερικές (Οστεοπλαστικές) προσπελάσεις στο μετωπιαίο κόλπο
 • Εκτεταμένες επεμβάσεις στην ογκολογία παραρρινίων (π.χ. Έσω γναθεκτομή με διατήρηση δακρυϊκής συσκευής)
 • Ενδοσκοπική αντιμετώπιση ρινορραγίας – απολίνωση σφηνοϋπερώιας αρτηρίας
 • Ενδοσκοπική Ασκορινοστομία (DCR) για απόφραξη δακρυϊκής συσκευής.
 • Ενδοσκοπική αποσυμπίεση οφθαλμικού κόγχου σε ασθενείς με θυρεοειδοπάθεια.
 • Αποσυμπίεση οπτικού νεύρου.
 • Ενδοσκοπική αντιμετώπιση Ρινόρροιας Εγκεφαλονωτιαίου υγρού
 • Ενδοσκοπική αφαίρεση μηνιγγοκήλης / εγκεφαλοκήλης, με αποκατάσταση του ελλείμματος της βάσης του κρανίου
 • (Σε συνεργασία με το Νευροχειρουργικό Τμήμα): Ενδοσκοπική διαρρινική χειρουργική βάσης κρανίου: Υποφυσεκτομή, Πρόσθιος κρανιακός βόθρος, οπίσθιος κρανιακός βόθρος.

“Η παραμονή μου στο Νοσοκομείο σας χάρη στους εξαιρετικούς ιατρούς και το καταπληκτικό νοσηλευτικό προσωπικό ήταν απίστευτος παράδεισος για ‘μένα”

Ανώνυμος, Ιούλιος 2014

Χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία;ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ