Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης

Δημιουργήθηκε από την συνεργασία ορθοπεδικών και νευροχειρουργών και ασχολείται με όλο το εύρος της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε όγκο ασθενών κλινικές σπονδυλικής στήλης και μετά την αγορά  του 1ου διεγχειρητικού αξονικού τομογράφου στην Ελλάδα,  του O-ARM της MEDTRONIC, εδραιώνεται σαν η πιο πλήρης και πρωτοπόρα μονάδα.
Επεμβάσεις σε εκφυλισμένους δίσκους της σπονδυλικής στήλης
Από τα πιο συχνά προβλήματα της εποχής εμφανίζεται κύρια στην οσφυϊκή μοίρα και  στον αυχένα. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και πηγή καθημερινού πόνου και αναπηρίας για πολλούς ασθενείς.
Υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ξεκινούν από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους.
Όλες οι τεχνικές εφαρμόζονται στο τμήμα και απαιτείται η εξέταση και η συζήτηση με τους ιατρούς του τμήματος για την επιλογή της κατάλληλης τεχνικής και της σωστής χρονικής στιγμής για μια επέμβαση.
Παρακολούθηση και αντιμετώπιση εκτεταμένων κυφοσκολιώσεων
Επανεπεμβάσεις και διορθώσεις σε εκτεταμένες διαδερμικές σπονδυλοδεσίες.

Επίσης εφαρμόζονται όλες οι αναίμακτες διαδερμικές τεχνικές

  • Κυφοπλαστική
  • Σπονδυλοπλαστική
  • Διήθηση ριζών
  • Σπονδυλοδεσίες
  • Τοποθέτηση καθετήρων
Στενώσεις παγιδευμένων ριζών και μυελού

Γίνεται χειρουργική αποσυμπίεση των τρημάτων της σπονδυλικής στήλης. Σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου μπορεί να γίνει κατευθυνόμενη έγχυση επί των ριζών για τροποποίηση της αίσθησης του πόνου και ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Όγκοι σπονδυλικών σωμάτων

Η  αντιμετώπιση τους γίνεται είτε με  χειρουργική αφαίρεση με την χρήση όλων των δυνατοτήτων της τεχνολογίας είτε διαδερμικά σε επιλεγμένα περιστατικά κύρια σε εστίες μεταστατικές που προκαλούν πόνο ή παραμόρφωση.
Η διαδερμική αντιμετώπιση γίνεται με καταστροφή του όγκου με χρήση οστικού τσιμέντου η άλλες φορές με χρήση  συχνότητας Radiofrequency.

Κατάγματα σπονδυλικής στήλης

Η αντιμετώπιση τους γίνεται είτε με ανοικτό χειρουργείο ή με την  χρήση διαδερμικής κυφοπλαστικής ανάλογα την ένδειξη.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΣΚΕΚΤΟΜΗ

Πρόκειται για μία σύγχρονη τεχνική χειρουργικής αντιμετώπισης της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές της σπονδυλικής στήλης.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τοπική ή γενική αναισθησία με τη χρήση ενδοσκοπίου το οποίο επιτρέπει στο χειρουργό την άμεση οπτική επαφή με το χειρουργικό πεδίο μέσω οθόνης. Το ενδοσκόπιο εισάγεται στην περιοχή της κήλης  και αφαιρείται το τμήμα του δίσκου που πιέζει νευρικές ρίζες προκαλώντας συμπτώματα πόνου και μουδιάσματος.

Η ενδοσκοπική δισκεκτομή είναι επέμβαση σχεδόν αναίμακτη, λιγότερο επώδυνη ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ή την επόμενη ημέρα στο σπίτι του.

ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

“Hard to improve anything! Better than NY, Paris and London! Couldn’t have asked for a better place to be ill!”

John David T.