Φυσικοθεραπεία

Το τμήμα φυσικοθεραπείας λειτουργεί σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στελεχώνεται από ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων φυσικοθεραπευτών.
Η φυσιοθεραπευτική ομάδα εφαρμόζει  σύγχρονα κλινικά πρωτόκολλα  και διαδικασίες πιστοποίησης ποιότητας. Συνεργάζεται στενά με ορθοπεδικούς, παθολόγους, νευρολόγους, καρδιοχειρουργούς, ρευματολόγους και μοναδολόγους.

Το τμήμα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, πρωί και απόγευμα, και παρέχει τις υπηρεσίες του σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στη Μονάδα Αυξημένης Παρακολούθησης (ΜΑΠ), στους ορόφους νοσηλείας και στους χώρους του τμήματος.

Προσφέρει εξειδικευμένη υποστήριξη – αντιμετώπιση – αποκατάσταση στις παρακάτω περιπτώσεις:

Νευρολογικές παθήσεις, παθήσεις σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, ρευματολογικές παθήσεις, πνευμονοπάθειες, καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση, λεμφοίδημα.

Το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος της φυσικοθεραπείας βρίσκεται δίπλα στον ασθενή με χαμόγελο, με γνώση και ανθρωπιά χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μηχανήματα σταθερά και φορητά (για θεραπεία επί κλίνης).
Διεξάγει ομιλίες και σεμινάρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με θεματολογία της ειδικότητάς του και παρακολουθεί συστηματικά τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα μέσω συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Τηλ. Γραμματείας για ραντεβού:  210 911 7000

1159 physio3 - Φυσικοθεραπεία
1157 physio2 - Φυσικοθεραπεία
1163 physio 1 - Φυσικοθεραπεία

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

Μετά από αρθροπλαστικές, διατροχαντήρια, συνδεσμοπλαστικές, χειρουργεία ώμου ή μηνισκεκτομές, από τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες δίπλα στον ασθενή με σύγχρονα μηχανήματα, όπως CPM και T.E.N.S, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Mediterraneo Hospital είναι σε θέση να βοηθήσει στην πρώιμη κινητοποίηση του γονάτου, εάν πρόκειται για χειρουργεία μίας ημέρας, στην εκπαίδευση της βάδισης, καθώς και να προσφέρει προγράμματα πλήρους αποκατάστασης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ & ΝΩΤΙΑΙΟΣ ΜΥΕΛΟΣ

Μετά από σπονδυλοδεσίες, σπονδυλοπλαστικές, κυφοπλαστικές ή μικροδισκεκτομές, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας προσφέρει τις πρώτες συμβουλές για το σωστό γύρισμα και έγερση από το κρεβάτι και συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή του κατάλληλου κηδεμόνα. Προσφέρονται, επίσης, ολοκληρωμένα προγράμματα μυϊκής αποκατάστασης βασισμένα σε εξατομικευμένες ασκήσεις βελτίωσης ιδιοδεκτικότητας και ισορροπημένης μυϊκής ενδυνάμωσης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μετά από εμφράγματα, αορτοστεφανιαίες παρακάμψεις, βαλβιδοπάθειες, καρδιακή ανεπάρκεια σταδίου I, II & III κατά N.Y.H.A ή επεμβάσεις χειρουργικής θώρακος, όπως η λοβεκτομή ή η πνευμονεκτομή, το πρόγραμμα αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ξεκινά από ειδική αναπνευστική φυσικοθεραπεία και ασφαλείς τεχνικές βήχα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και ακολουθεί τον ασθενή μέχρι και τα στάδια I, II & III της αποκατάστασης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΚΑΚΩΣΕΙΣ Κ.Ν.Σ.

Σε περιπτώσεις Αιμορραγικού Εγκεφαλικού Επεισοδίου, Πάρκινσον, Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ή Κρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων, σε συνεργασία με τη μονάδα οξέος Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου και εστιάζοντας στην εξατομικευμένη προσέγγιση, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας δουλεύει την ισορροπία και την ιδιοδεκτικότητα, μαζί με την ισορροπημένη μυϊκή ενδυνάμωση και την αύξηση της αντοχής του ασθενούς από το πρώτο στάδιο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση ή την συνεχή παρακολούθηση.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία;ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ