Ορθοπεδικές Παθήσεις και Αθλητικές Κακώσεις

athlitikes kakoseis blog 300x200 - Ορθοπεδικές Παθήσεις και Αθλητικές ΚακώσειςΗ συμμετοχή του πληθυσμού σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες έχει αυξηθεί σημαντικά τις  τελευταίες δεκαετίες. Η πλειονότητα των αθλητικών κακώσεων αφορά το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα, ενώ συμμετέχουν σε σημαντικό βαθμό και τα άλλα συστήματα.

Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες των επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην αποκατάσταση των ορθοπεδικών τραυματισμών ή των αθλητικών κακώσεων έχει ενταθεί και προτείνονται συνεχώς νέες  χειρουργικές τεχνικές και μέθοδοι όπως και νέα πρωτόκολλα αποκατάστασης για την ταχύτερη και ασφαλέστερη επιστροφή του ασθενή ή αθλητή στα προ του τραυματισμού επίπεδα. Οι πιο συχνοί τραυματισμοί χωρίζονται κυρίως σε τρείς μεγάλες κατηγορίες:

  • Τις μεταβολικές νόσους (οστεοπόρωση)
  • Τις εκφυλιστικές αρθροπάθειες (πρωτοπαθής – δευτεροπαθής οστεοαρθρίτιδα)
  • Τις αθλητικές κακώσεις (ρήξη συνδέσμων και τενόντων, κατάγματα κτλ).

Το τμήμα φυσικοθεραπείας του Mediterraneo Hospital είναι κοντά στον ασθενή ή αθλητή από τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες, ώστε να βοηθήσει στην πρώιμη κινητοποίηση του άνω και του κάτω άκρου με στόχο να αποφευχθούν οι μυϊκές ατροφίες και να περιοριστούν τα ελλείμματα στο εύρος κίνησης των αρθρώσεων.

Αυτό επιτυγχάνεται με την άρτια επιστημονική εκπαίδευση του τμήματος φυσικοθεραπείας πάντα σε συνεννόηση με τον χειρουργό ορθοπεδικό, αλλά και το σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό που διαθέτουμε (CPM, TENS, ηλεκτρομυϊκός ερεθισμός ).

Στηριζόμαστε σε σύγχρονα πρωτόκολλα αποκατάστασης με στόχο τα εξής:

  • Μυϊκή ενδυνάμωση (εξειδικευμένες ασκήσεις προσαρμοσμένες στον κάθε ασθενή)
  • Βελτίωση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων (διατάσεις )
  • Επανεκπαίδευση βάδισης (με κατάλληλο βοηθητικό μέσο βάδισης)
  • Βελτίωση της ισορροπίας (εξειδικευμένες ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας)
  • Οδηγίες και ειδικό ασκησιολόγιο για το μετεγχειρητικό διάστημα μετά την νοσηλεία.

Το τμήμα φυσικοθεραπείας του Mediterraneo Hospital ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στην σύγχρονη χειρουργική ορθοπεδική παρακολουθώντας εγχώρια και διεθνή συνέδρια με σκοπό να προσφέρει εξειδικευμένη υποστήριξη – αντιμετώπιση – αποκατάσταση σε κάθε είδους ορθοπεδικό ή αθλητικό τραυματισμό.

μετροπολιταν νοσοκομείο, metropolitan hospital, ασκληπιειο, ασκληπιειο βουλας, ιατρικο αθηνα, ιατρικο μαρουσι, ιατρικο φαληρο