Fortune Greece: ROSA© Knee System, η νέα τεχνολογία στη Ρομποτική

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Το Fortune Greece φιλοξενεί το Mediterraneo Hospital και το πιο εξελιγμένο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί για τη διενέργεια επεμβάσεων ολικής αρθροπλαστικής.

ROSA© Knee System: Η νέα τεχνολογία στη Ρομποτική

Το ROSA© Knee System είναι το μέλλον της ρομποτικής χειρουργικής γόνατος και βρίσκεται ήδη στα χέρια των πιστοποιημένων στην τεχνική γιατρών του Mediterraneo Hospital.

Τι είναι η ρομποτική χειρουργική γόνατος με το νέας τεχνολογίας σύστημα ROSA

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Rosa Knee System P.Ntagiopoulos 1024x671 - Δημοσιεύματα

Τι είναι η ρομποτική χειρουργική γόνατος με το νέας τεχνολογίας σύστημα ROSA

Τα τελευταία χρόνια η χρήση ρομπότ έχει μπει στην χειρουργική ορθοπεδική. και χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Το ROSA είναι ένα ρομπότ τελευταίας γενιάς, το οποίο επιτρέπει την ολική αρθροπλαστική με υψηλή ακρίβεια και με ελάχιστα επεμβατική τεχνική fast track, κάτι που επιτρέπει στον ασθενή να κινητοποιηθεί άμεσα και ανώδυνα.

Στην ορθοπεδική κλινική του Mediterraneo Hospital το ρομπότ χρησιμοποιείται από τον πιστοποιημένο διευθυντή χειρουργό κο Π. Νταγιόπουλο και η εφαρμογή πλεονεκτεί στα παρακάτω:

  • Πριν το χειρουργείο η ακριβής μέτρηση των ανατομικών λεπτομερειών των ασθενών δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να σχεδιάζει στο χιλιοστό κάθε βήμα της επέμβασης.
  • Η προεγχειρητική αυτή απεικόνιση οδηγεί στην επιλογή της κατάλληλης χειρουργικής μεθόδου, του καταλληλότερου υλικού, αλλά κυρίως στην πρόβλεψη δύσκολων και ειδικών περιπτώσεων.
  • Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο ρομποτικός βραχίονας κινείται με ακρίβεια χιλιοστού, ακολουθώντας το χέρι του γιατρού και δείχνοντας την ακριβή θέση που πρέπει να γίνουν οι χειρουργικοί χειρισμοί ώστε να έχουμε το άριστο αποτέλεσμα της επέμβασης.
  • Μετά το πέρας της εμφύτευσης των υλικών της πρόθεσης, ο ρομποτικός έλεγχος κάνει εκείνη την στιγμή επαλήθευση πως η επέμβαση έγινε όπως σχεδιάστηκε, τα υλικά μπήκαν σωστά, ο άξονας του ποδιού είναι ο επιθυμητός και η κίνηση είναι άριστη.

Rosa Knee System P.Ntagiopoulos2 1024x683 - Δημοσιεύματα

Το συγκεκριμένο ρομπότ βοηθά τον χειρουργό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση, στην επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος.

Η διαφορά του ρομπότ ROSA είναι πως υποστηρίζει τον χειρουργό κυρίως στην αξιολόγηση της κατάστασης των μαλακών ιστών για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος διεγχειρητικά χωρίς τον τραυματισμό «γειτονικών» μυών και τενόντων.

Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου συστήματος έχει ως επίκεντρο τον χειρουργό και προσαρμόζεται στην τεχνική του αφήνοντας έτσι «ελευθερία» στην ανθρώπινη παρέμβαση, αν αυτή διαπιστωθεί αναγκαία, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής πράξης.

Η ρομποτική χειρουργική πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα. Είναι σαν το παράδειγμα ενός αεροπλάνου που κινείται χωρίς όργανα, αλλά μόνο με έναν έμπειρο πιλότο ή σαν ένα αεροπλάνο που κινείται χωρίς πιλότο αλλά μόνο με ένα μηχάνημα ακριβείας. Καμία από τις δυο λύσεις δεν είναι ιδανική. Αυτό που θέλουμε είναι το πάντρεμα των δυο: την ακρίβεια του ρομπότ στη διάθεση ενός έμπειρου χειρουργικού χεριού.

Rosa Knee System P.Ntagiopoulos1 1024x683 - Δημοσιεύματα

Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής

  • Προετοιμασία της επέμβασης στον Η/Υ, χρησιμοποιώντας συλλογή εξατομικευμένων δεδομένων για τον κάθε ασθενή.
  • Ατραυματική και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος χάρη στην ακρίβεια των κινήσεων.
  • Λιγότερος μετεχγειρητικός πόνος, μείωση του χρόνου νοσηλείας και ταχύτερη ανάρρωση.
  • Ελαχιστοποιήση της πιθανότητας διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών.
  • Πραγματοποήση δύσκολων χειρουργικών χειρισμών με υψηλή ακρίβεια.

Το ρομποτικό σύστημα ROSA αποτελεί τεχνολογία αιχμής στα χέρια ειδικά πιστοποιημένων χειρουργών.


ΠΓ Νταγιόπουλος, 
Πιστοποιημένος Χειρουργός Ορθοπεδικός με Ρομποτική Χειρουργική, Mediterraneo Hospital

 

Πηγή: Iatropedia, Zougla, NewsIt

 

Συμμετοχή Πνευμονολογικής κλινικής Mediterraneo Hospital στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Έπαινο έλαβε η ερευνητική εργασία «Προγνωστικοί δείκτες της virtual bronchoscopy για επιτυχημένη καθοδηγούμενη με EBUS διαβρογχική βιοψία περιφερικών πνευμονικών βλαβών» της Πνευμονολογικής κλινικής του Mediterraneo Hospital που συμμετείχε στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το οποίο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση Πνευμονολογίας στη χώρα μας, η Πνευμονολογική κλινική του Mediterraneo Hospital συμμετείχε ενεργά με δύο ομιλίες : μία παρουσίαση περιστατικού σε κλινικό φροντιστήριο και μία ερευνητική προφορική ανακοίνωση σχετική με την επεμβατική πνευμονολογία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο κ. Βλάσιος Βίτσας παρουσίασε περιστατικό διάγνωσης και σταδιοποίησης του καρκίνου πνεύμονα με ενδοβρογχικό υπέρηχο (EBUS) στο κλινικό φροντιστήριο «Συνήθεις προβληματισμοί και διαγνωστικές προκλήσεις στην πνευμονολογία».

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στη στρογγυλή τράπεζα «Νεότερα δεδομένα  στη διάγνωση, σταδιοποίηση και θεραπεία του καρκίνου πνεύμονα» ο κ. Νίκος Κουφός παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα στη διαβρογχική-κατευθυνόμενη διαγνωστική προσπέλαση περιφερικών πνευμονικών βλαβών, ενώ ο κ. Φίλιππος Εμμανουήλ παρουσίασε τα ερευνητικά δεδομένα για τη θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση του περιφερικού καρκίνου πνεύμονα.

Το Πνευμονολογικό Τμήμα του Mediterraneo στο οποίο πραγματοποιούνται εξελιγμένες  επεμβατικές πράξεις, απαρτίζεται από εξειδικευμένη ομάδα επεμβατικών πνευμονολόγων κι εφαρμόζει πρωτοπόρες τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας.

 

Συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Eric L.G. Verhoeven

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Eric L.G. Verhoeven – Πολύπλοκη επέμβαση ενδαγγειακής αντιμετώπισης εκτεταμένου θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος με θυριδωτή τεχνική

Πολύπλοκη ενδαγγειακή αντιμετώπιση εκτεταμένου θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος με θυριδωτή τεχνική (Fenestrated)  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2/11/2019 στο Mediterraneo Hospital, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Eric L.G. Verhoeven MD, PhD (Professor in vascular surgery at the Paracelsus Medical University of Nuremberg). Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας ήταν ο Αγγειοχειρουργός Δρ Γεώργιος Βουρλιωτάκης.

Ο 71χρονος ασθενής είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε ενδαγγειακή αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής σε νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας με το μόσχευμα να έχει μετατοπιστεί και υπήρχε σημαντικός κίνδυνος ρήξης του θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος διαμέτρου 8 εκ. Σχεδιάστηκε ειδικό κατά παραγγελία μόσχευμα για το συγκεκριμένο ασθενή (custom made fenestrated stent graft)  και η ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση (από 3 μικροσκοπικές τομές), υπό ακτινοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ειδικού τμήματος για τις συγκεκριμένες παθήσεις που λειτουργεί στο Mediterraneo. Ο ασθενής εξήλθε της κλινικής σε άριστη κατάσταση την 3η μετεγχειρητική ημέρα.

O Καθηγητής αγγειοχειρουργικής Eric L.G. Verhoeven  θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο, ειδικός και πρωτοπόρος στην ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης σύνθετων ανευρυσμάτων της θωρακοκοιλιακής αορτής με θυριδωτή τεχνική και τεχνική με πλάγιους κλάδους με πληθώρα δημοσιεύσεων, εισηγήσεων και θεραπευμένων ασθενών (treatment of complex aortic aneurysms with fenestrated and branched grafts).

Η θυριδωτή μέθοδος εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια στο Mediterraneo Hospital και αποτελεί ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης των θωρακοκοιλιακών και παρανεφρικών ανευρυσμάτων της αορτής με χαμηλότερη νοσηρότητα και πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με την ανοικτή μέθοδο αποκατάστασης των δύσκολων αυτών ανευρυσμάτων.

Ο ασθενής εξήλθε της κλινικής σε άριστη κατάσταση την 3η μετεγχειρητική ημέρα.

Eπέμβαση καταρράκτη στον ανήλικο φιλοξενούμενο της ΜΚΟ ” The home project”

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

cropped - Δημοσιεύματα

Το Mediterraneo Hospital στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε κάθε ευκαιρία. Στις 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δωρεάν επέμβαση καταρράκτη σε έφηβο φιλοξενούμενο σε δομή της Μ.Κ.Ο. ” The HOME Project” . Την επέμβαση πραγματοποίησε αφιλοκερδώς ο Οφθαλμίατρος κ Γιώργος Στάμας – Σταματάκης. Ο 17χρονος εξήλθε την ίδια μέρα από το Νοσοκομείο και η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι πολύ καλή.

Στο Οφθαλμολογικό τμήμα του Mediterraneo Hospital αντιμετωπίζονται όλες οι παθήσεις των οφθαλμών με έμφαση στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η The HOME Project  είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους και τους παρέχεται ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας με απώτερο στόχο την κοινωνική τους ένταξη.»

Δωρέα κυτίων πρώτων βοηθειών στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF 1 - Δημοσιεύματα

Κυτία πρώτων βοηθειών με υγειονομικό υλικό και βασικά φάρμακα προσέφερε το Mediterraneo Hospital στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το Mediterraneo ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Δήμου για ενίσχυση των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής. Τα κυτία παραδόθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και  θα τοποθετηθούν σε δημοτικούς χώρους και δημοτικές υπηρεσίες ώστε να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες εγκαίρως σε περίπτωση ατυχήματος.

Η δημοτική αρχή ευχαρίστησε θερμά το Mediterraneo για τη σημαντική αυτή προσφορά, αλλά κυρίως  για το γεγονός ότι σε κάθε ευκαιρία στέκεται αρωγός σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών.

Απολογισμός 4ης Εκπαιδευτικής ημερίδας «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον»

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF %CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82 %CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82 %CE%BA%CE%B1%CE%B9 %CE%B1%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%82 - Δημοσιεύματα

Το Mediterraneo Hospital σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων διοργάνωσαν για τέταρτη  συνεχή χρονιά την   η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε την παρουσίαση σύμπλοκων περιστατικών από Ομάδες Καρδιάς & Αορτής επιλεγμένα από το Mediterraneo Hospital και από πολλά μεγάλα ελληνικά νοσοκομεία. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν θέματα διάγνωσης και θεραπείας πολύπλοκων παθήσεων καρδιάς και αγγείων και παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές προσέγγισης των ασθενών και οι τεχνικές αντιμετώπισής τους.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος Καρδιολόγων, Καρδιοχειρουργών και συγγενών ειδικοτήτων καθώς επίσης και πολλοί νοσηλευτές.

Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού από την Mediterraneo Breast Clinic

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

mediterraneo breast clinic - Δημοσιεύματα

Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού διοργάνωσε η κλινική μαστού του Mediterraneo Hospital σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Νοεμβρίου.

Πάνω από πενήντα γυναίκες ηλικίας 30 έως 40 ετών εξετάστηκαν από  Χειρουργό Μαστού  της Mediterraneo Breast Clinic και υποβλήθηκαν σε υπέρηχο μαστού από Εξειδικευμένη Ακτινοδιαγνώστρια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και της συνεχούς προσπάθειας για ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με την ανάγκη προληπτικού ελέγχου.

4η Εκπαιδευτική Ημερίδα «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον»

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

MedHeartAorta program 210x300 - ΔημοσιεύματαΗ Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων σε συνεργασία με το Mediterraneo Hospital διοργανώνουν την 4η Εκπαιδευτική Ημερίδα «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (πλησίον Γενναδείου Βιβλιοθήκης ) στο Αμφιθέατρο « The Cotsen Hall».

Δ/νση: Σουηδίας 54 Τ.Κ. 106 76 (είσοδος από οδό Αναπήρων Πολέμου 9)
Τηλέφωνο: 2130002400

 

Οκτώβριος, μήνας μαστού στο Mediterraneo Hospital

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

IMG 4257 sm - Δημοσιεύματα

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ελλάδα δυστυχώς η νόσος διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, όμως αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί γρήγορα και πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%!

Η Κλινική Μαστού Mediterraneo Breast Clinic του Mediterraneo Hospital, στα πλαίσια του μήνα ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού, προσφέρει Ψηφιακή Μαστογραφία στα 35 € ή Ψηφιακή μαστογραφία & υπέρηχο μαστών στα 50€.

Κλείστε το ραντεβού σας έως 18/10/19 επικοινωνώντας με τους συνεργάτες μας στο 2109117550.

Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά για το μήνα Οκτώβριο.

 

Σημ. Διευκρινίζεται ότι η μαστογραφία αυτή αφορά υγιείς από παθήσεις μαστού γυναίκες, χωρίς επίσης επί του παρόντος αναφερόμενη συμπτωματολογία στο στήθος και στις ηλικίες που η μαστογραφία είναι ευαίσθητη για προληπτικό έλεγχο ( από το 40ο έτος κι έπειτα)