Mediterraneo Hospital

Αρχική Σελίδα  Κατεβάστε  Συνδέσεις  Συχνές Ερωτήσεις  Φωτογραφίες
Cambridge Breast Clinic

H Κλινική Μαστού του Μediterraneo Ηοspital, η Cambridge Breast Clinic, δημιουργήθηκε από ομάδα ιατρών που εργάζονται στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Cambridge, και βασίζεται  στις ίδιες κατευθυντήριες οδηγίες που χρησιμοποιούνται  σ' αυτά.
 
Η Μονάδα αυτή, που λειτουργεί στην Αγγλία από το 1999, παρέχει εξαιρετικής ποιότητας περίθαλψη για τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού και κατατάσσεται, από άποψη κλινικών αποτελεσμάτων στην υψηλότερη κατηγορία των μονάδων μαστού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Με στόχο να προσφέρονται οι ίδιες ακριβώς υπηρεσίες και στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε η πρότυπη αυτή μονάδα.
 
H θεραπεία παρέχεται από τους ίδιους εξειδικευμένους σε παθήσεις του μαστού ιατρούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται παράλληλα στη Μεγάλη Βρετανία και στο Mediterraneo Hospital. 
 
Συγκεκριμένα,  Δ/ντής της Μονάδας είναι ο καθηγητής Gordon Wishart που εργάζεται στην Ελλάδα, διατηρώντας συγχρόνως τη διεύθυνση της πανεπιστημιακής μονάδας μαστού στο Cambridge. 
  
BREAST_2.jpgΑναπληρωτής διευθυντής είναι ο Dr.John Benson, γνωστός διεθνώς για το συγγραφικό επιστημονικό του έργο, πέρα από την τεράστια χειρουργική του εμπειρία.
 
Ο επιμελητής της Μονάδας, ο κ. Βασίλης Πιτσινής, μετά την εκπαίδευσή του και τη δεκαετή του εργασία στο Cambridge Breast Clinic του Ηνωμένου Βασιλείου, έφερε αυτό το σύγχρονο μοντέλο αντιμετώπισης του μαστού στην Ελλάδα.
 
Η Cambridge Breast Clinic στελεχώνεται από ακτινολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, παθολογοανατόμους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές.
 
Η μονάδα έχει απευθείας συνεργασία με τα ειδικότερα για το μαστό Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Αγγλίας. Μαστογραφίες και ιστολογικές εξετάσεις γνωματεύονται παράλληλα σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια.
 
Με αυτόν τον τρόπο προσδοκούμε  να εξασφαλιστεί  το εξαιρετικά υψηλό προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του μαστού, το οποίο κατέστησε το Cambridge σαν ένα από τα καλύτερα κέντρα θεραπείας καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη.
 
 Ποιο είναι το ιδιαίτερο που προσφέρει η Κλινική Μαστού του Mediterraneo?
 
● Διασύνδεση με την πανεπιστημιακή ιατρική κοινότητα του Cambridge, μιας από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως και υιοθέτηση των πιο σύγχρονων μεθόδων που απορρέουν από τη διεθνή επιστημονική έρευνα.
● Εφαρμογή του μοντέλου λειτουργίας των ευρωπαϊκών αναγνωρισμένων μονάδων μαστού, σύμφωνα με το οποίο η γυναίκα λαμβάνει ολιστική αντιμετώπιση καθώς υποστηρίζεται από μία ολόκληρη ομάδα που απαρτίζεται από ιατρούς, νοσηλεύτριες, φυσιοθεραπευτές, γραμματείς, ανθρώπους που έχουν ειδικά εκπαιδευτεί για να της προσφέρουν την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη.
 
Ως πιο ειδικά στοιχεία της Cambridge Breast Clinic μπορούν να αναφερθούν τα εξής:
 
● Ένταξη στο προληπτικό πρόγραμμα μαστού της Μ. Βρετανίας, μέσα από τη διάγνωση της ψηφιακής μαστογραφίας συγχρόνως  από 2 ειδικούς ακτινολόγους του μαστού στην Αγγλία.
● Εφαρμογή του μοντέλου “one stop”, δηλαδή στον ίδιο χρόνο ενεργείται η 3πλή εκτίμηση (κλινική εξέταση του μαστού, ψηφιακή μαστογραφία και όπου απαιτείται λήψη βιοψίας με υπέρηχο), με στόχο  η διάγνωση του καρκίνου να επιτυγχάνεται πριν το χειρουργείο. 
● Αξιολόγηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου  μαστού χρησιμοποιώντας το υπολογιστικό μοντέλο  Tyrer - Cuzick  που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την Ευρώπη.
● Κλινική εξέταση  από ειδικευμένους στη Μονάδα του  Cambridge ιατρούς.
● Εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων από χειρουργική ομάδα που ασχολείται  αποκλειστικά με το μαστό, έχοντας χειρουργήσει περισσότερες  από 5000 γυναίκες.
● Σε περίπτωση της μαστεκτομής, διενέργειας στον ίδιο χρόνο και της αισθητικής αποκατάστασης,  ώστε η γυναίκα να μη βιώνει την τραυματική εμπειρία της απώλειας του στήθους της.
● Χρησιμοποίηση νέας πρωτοποριακής μεθόδου για τη βιοψία του φρουρού λεμφαδένα, με τη χρήση φωσφορίζουσας χρωστικής, μιας μεθόδου που πρόσφατα έχει πιστοποιηθεί στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Αγγλία και η οποία αυξάνει την ακρίβεια και δεν εκθέτει την ασθενή σε ραδιενεργά ισότοπα.
● Γνωμάτευση των ιστολογικών εξετάσεων και από πανεπιστημιακούς παθολογοανατόμους στην Αγγλία που ασχολούνται αποκλειστικά με το μαστό.
predict_1.png
● Καθοδήγηση της ασθενούς  με τη χρήση του υπολογιστικού μοντέλου PREDICT, που είναι προϊόν έρευνας του Cambridge για όλη την Αγγλία, ώστε να λάβει την κατάλληλη για την περίπτωσή της θεραπεία.
 
Η λειτουργία μιας τέτοιας Μονάδας Μαστού που διέπεται από πιστοποιημένα διεθνή πρότυπα φιλοδοξούμε να γίνει σημείο αναφοράς και να αποτελέσει τη σημαντικότερη εγγύηση για τη γυναίκα που θα λάβει τις  υπηρεσίες της.
   
Μάθετε περισσότερα επισκεπτόμενοι την σελίδα cambridgebreastclinic.com/index.html 

surgeon.jpg
   Λίστα Ιατρών


 

Μονάδα Μαστού:
Τηλέφωνο γραμματείας για ραντεβού: 210 9117050-1

Ημερομηνία καταχώρησης : 27/09/2012 @ 10:18
Τελευταία ενημέρωση : 23/11/2012 @ 13:21
Κατηγορία : Ειδικές Μονάδες

up Πάνω up

MEDITERRANEO HOSPITAL, Ηλείας 8-12, ΤΚ: 16675, Γλυφάδα, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 9117000 & 211 5009500


Site powered by GuppY - © 2004-2007 - CeCILL Free License
Η σελίδα φορτώθηκε σε 1.12 δευτερόλεπτα