Επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς εγχείρηση, στο Mediterraneo Hospital

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

33 - Επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς εγχείρηση, στο Mediterraneo HospitalΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΛΥΦΑΔΑ, 20/03/2018

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Υβριδική χειρουργική αίθουσα του Mediterraneo Hospital, επέμβαση διόρθωσης σοβαρής ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς, μίας από τις βασικές καρδιακές βαλβίδες, χωρίς να χρειασθεί να υποβληθεί ο ασθενής σε εγχείρηση καρδιάς.
Η θεραπεία έγινε σε ασθενή 52 ετών, με επιβαρυμένη καρδιακή λειτουργία λόγω μεγάλης ανεπάρκειας της βαλβίδας. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ιατρική ομάδα του Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Mediterraneo Hospital και συγκεκριμένα από τους Επεμβατικούς Καρδιολόγους Αθανάσιο Μαγγίνα και Χρυσοβαλάντη Ψαθά, σε συνεργασία με τους Καρδιολόγους Ξενοφώντα Κωστέα και Σπύρο Δραγομάνοβιτς, τον αναισθησιολόγο Λουκά Θεοχάρη και Επεμβατικούς Καρδιολόγους από το Νοσοκομείο «Αγ. Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη. Η διάρκεια της επέμβασης ήταν μόλις 2 ώρες και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο μετά από 3 ημέρες.

Λίγα λόγια για τη μέθοδο:
Η επέμβαση γίνεται μέσω καθετήρα από την φλέβα του κάτω άκρου του ασθενούς (Εικόνα 1). Με την απλή αυτή μέθοδο τοποθετείται στη μιτροειδή βαλβίδα ένας μικρός ειδικός «συνδετήρας» MitraClip (Εικόνα 2), που φέρνει σε επαφή τις δύο κινούμενες πτυχές της βαλβίδας, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους. Έχει αποδειχθεί ότι η επέμβαση αυτή διορθώνει σε μεγάλο βαθμό την ανεπάρκεια της βαλβίδας, ενώ παράλληλα βελτιώνονται σημαντικά τα συμπτώματα όπως η δύσπνοια και η εύκολη κόπωση. Η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (Εικόνα 3), την υβριδική αίθουσα του Mediterraneo Hospital, όπου ήδη από το 2011 γίνονται και οι διαδερμικές επιδιορθώσεις της αορτικής βαλβίδας.
Η τοποθέτηση του MitraClip εφαρμόζεται σε επιλεγμένους ασθενείς, στους οποίους η διόρθωση της ανεπάρκειας με χειρουργείο κρίνεται ότι είναι υψηλού κινδύνου. Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης, μετά από καρδιολογικές εξετάσεις, η βαλβίδα να είναι κατάλληλη για την τοποθέτηση του «συνδετήρα» MitraClip.
Παγκοσμίως άνω των 50.000 ασθενών έχουν υποβληθεί σε αυτή την πρωτοποριακή επιδιόρθωση της βαλβίδας.

1 - Επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς εγχείρηση, στο Mediterraneo Hospital
22 - Επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς εγχείρηση, στο Mediterraneo Hospital

Πρωτοποριακός εκσυγχρονισμός του Πρώτου Υβριδικού Χειρουργείου στην Ελλάδα

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γλυφάδα, 17/1/2018

 

ClarityIQ ονομάζεται η νέα τεχνολογία με την οποία εξοπλίστηκε πρόσφατα το πρώτο Υβριδικό χειρουργείο που τέθηκε σε λειτουργία στην χώρα μας στο Mediterraneo Hospital. Το αγγειογραφικό σύστημα Allura Clarity της εταιρείας Philips εγκαταστάθηκε στην υβριδική αίθουσα της Ιδιωτικής Κλινικής στη Γλυφάδα, προσφέροντας τη δυνατότητα στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της να αντιμετωπίσει ασθενείς με αγγειοχειρουργικές, νευρολογικές και καρδιακές παθήσεις ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Το ClarityIQ είναι μία επαναστατική τεχνολογία καθώς μειώνει ριζικά τη δόση ακτινοβολίας, σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50%,  ενισχύοντας  συγχρόνως  την ποιότητα της εικόνας.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πρόοδο στην απεικόνιση για την πραγματοποίηση επεμβατικών χειρουργικών πράξεων και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας καθώς τους επιτρέπει να παρέχουν:

  • Γρήγορη διάγνωση
  • Ασφαλή διάγνωση
  • Θεραπεία με μειωμένη δόση ακτινοβολίας
  • Μεγαλύτερη ευκρίνεια της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασης και της πράξης

Το Mediterraneo Hospital συνεχίζοντας την επένδυση στις καινοτόμες επιστημονικές εφαρμογές, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο χώρο της ιατρικής σε διεθνές επίπεδο και διατηρεί την προσήλωσή του στην στοχευμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του Έλληνα και του ξένου ασθενή.

Ανανέωση συνεργασίας Mediterraneo Hospital – Εθνικής Ασφαλιστικής

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

MEDITERRANEO HOSPITALΓλυφάδα, 19/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται και αναβαθμίζεται η πολυετής συνεργασία του Mediterraneo Hospital και της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2017, δίνοντας παράλληλα στα δύο μέρη δυνατότητα περαιτέρω ανανέωσης της σημαντικής αυτής συμφωνίας.

Η ανανέωση αυτής της στρατηγικής σημασίας σύμπραξης διασφαλίζει στους ασφαλισμένους του Κλάδου Ζωής & Υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής με ατομικό ή ομαδικό συμβόλαιο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Το Mediterraneo Hospital, το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση κατά BS EN 15224 από διαπιστευμένο πάροχο, καλύπτει ευρύτατο ιατρικό φάσμα, σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο. Στελεχώνεται από επίλεκτες ιατρικές ομάδες και διαθέτει υψηλού επιπέδου ιατρική τεχνολογία και εξοπλισμό αιχμής.

 

Προστατέψτε την καρδιά σας τώρα!

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γλυφάδα, 29/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Προστατέψτε την Καρδιά σας τώρα!

Η σύγχρονη καρδιολογία και καρδιοχειρουργική έχουν σημειώσει αλματώδη πρόοδο στη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Δυστυχώς όμως, όπως δείχνουν οι στατιστικές, αυτά παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου στο Δυτικό κόσμο όπου συμβαίνει 1 έμφραγμα κάθε περίπου 4-5 δευτερόλεπτα.

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε περίπου 20.000 εμφράγματα μυοκαρδίου ετησίως εκ των οποίων 1 στα 4 δεν προλαβαίνει να φθάσει στο Νοσοκομείο. Τι παραβλέπουμε λοιπόν, πού κάνουμε λάθος;

Πρόληψη

είναι η απάντηση και αυτό θα πρέπει να είναι και το κύριο μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα δε συμβαίνουν ξαφνικά.”Οικοδομούνται” επί πολλά χρόνια από τη συσσώρευση παραγόντων κινδύνου που συχνά ο πάσχων δε γνωρίζει ή παραβλέπει.

Το κάπνισμα, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η έλλειψη άσκησης, η αυξημένη χοληστερόλη και ο διαβήτης είναι οι βασικότεροι από αυτούς. Δρουν συνεργικά και σταδιακά και συχνά ανακαλύπτονται μετά το πρώτο καρδιαγγειακό επεισόδιο.

Για να προλάβουμε λοιπόν πρέπει να:

  • Διακόψουμε άμεσα το κάπνισμα.

Οι καπνιστές ζουν κατά κανόνα 13-14 χρόνια λιγότερο από ότι οι μη καπνιστές

  • Σηκωθούμε από την καρέκλα μας.

60 λεπτά έντονης φυσικής άσκησης την εβδομάδα μειώνουν κατά 30% την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου.

  • Ελέγξουμε το βάρος μας.
  • Ελέγξουμε την αρτηριακή μας πίεση.
  • Κρατάμε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο και τη χοληστερίνη, πάντοτε σε συνεργασία με το γιατρό μας.

 Μία επίσκεψη σε εξειδικευμένο καρδιολόγο  είναι ίσως το σημαντικότερο προληπτικό μέσο ακόμα κι αν θεωρούμε ότι ανήκουμε σε ομάδα χαμηλού κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το Mediterraneo Hospital συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 25/09/2017

To Mediterraneo Hospital με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ουρολογικών Παθήσεων, συμμετέχει στις δράσεις της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που στοχεύουν στην ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη. Από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα προσφέρεται δωρεάν κλινική εξέταση από εξειδικευμένους ουρολόγους σε άνδρες ηλικίας 45 – 70 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210 9117000 εσωτ 710, 730 τις ανωτέρω ημερομηνίες  για να κλείσουν το ραντεβού τους  στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του προστάτη.

Ο προσυμπτωματικός – προληπτικός έλεγχος είναι μία απλή διαδικασία που σώζει ζωές. Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο 2ος σε συχνότητα θανατηφόρος καρκίνος για τους άνδρες. Ωστόσο η πρώιμη διάγνωση είναι εφικτή σε κάθε άτομο καθώς όταν ο όγκος ανιχνεύεται σε πρώιμα στάδια θεραπεύεται ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά.

Το Mediterraneo Hospital εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό επεμβατικής ενδοσκόπησης στο Σικάγο!

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Το γαστρεντερολογικό τμήμα του Mediterraneo Hospital εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό επεμβατικής ενδοσκόπησης (World Cup of Endoscopy 2017) που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Αμερικανικού Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας (Digestive Disease Week 2017) στο Σικάγο τον 9-12 Μαΐου. Πρόκειται για τον σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός στο χώρο της γαστρεντερολογίας με πάνω από 16.000 συμμετάσχοντες από όλο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά στον κόσμο παρουσιάστηκε περιστατικό απόφραξης εντέρου στο οποίο έγινε κολοστομία χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο. Ο κ.Μαυρογένης Γεώργιος με τους συνεργάτες του (κυρίους Ι.Τσευγά και Δ.Ζαχαριάδη) προέβησαν σε ενδοσκοπική κολοπηξία και κολοστομία σε ασθενή με βεβαρυμένο ατομικό ιστορικό, που δεν ήταν εφικτό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Υπό ελαφρά καταστολή και με νοσηλεία 24 ωρών πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η ενδοσκόπηση και αποφεύχθηκε μία χειρουργική επέμβαση υψηλού ρίσκου.

Η παρουσίαση δέχτηκε θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή του συνεδρίου και δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου του Αμερικανικού περιοδικού επεμβατικής ενδοσκόπησης VideoGIE.

Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Υπερσύγχρονο μικροσκόπιο «διαβάζει» τα καρκινικά εγκεφαλικά κύτταρα!

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
leica - athanasiou - stavropoulosΓλυφάδα, 29/05/17

Με το νέας γενιάς μικροσκόπιο LEICA M 530 OHX  εξειδικευμένοι νευροχειρουργοί μπορούν τώρα να αναγνωρίζουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια τους όγκους του εγκεφάλου. Η καινοτομία αυτή εκτός των τεχνολογικών δυνατοτήτων του συστήματος βασίζεται στην ενδοφλέβια χορήγηση εξελιγμένων χρωστικών ουσιών, οι οποίες «βάφουν» κυριολεκτικά τον καρκίνο.

Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην χειρουργική επέμβαση και καλύτερη μετεγχειρητική πορεία της νόσου.

Το συγκεκριμένο σύστημα, FL560 YELLOW, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα.

Ήδη, τα αποτελέσματα από τα πρώτα χειρουργεία που διενεργήθηκαν είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Το τελευταίο αυτό απόκτημα έρχεται να προστεθεί στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου, το οποίο από άποψη όγκου και ποικιλίας περιστατικών, σε συνδυασμό με το κλινικό αποτέλεσμα  λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο αριστείας.

Η Σόφη Πασχάλη στο Mediterraneo Hospital

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου, 25/04/17

MEDITERRANEO HOSPITALΗ κυρία Σόφη Πασχάλη προσήλθε στο Mediterraneo Hospital εκτάκτως και υποβλήθηκε σε ενδοσκόπηση του ανωτέρου γαστρεντερικού, κατόπιν έντονων ενοχλήσεων που είχε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της ενδοσκόπησης, της εδόθη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή την οποία και θα πρέπει να ακολουθήσει επί μακρόν. Βρισκόμαστε στο πλευρό της για οτιδήποτε περαιτέρω χρειαστεί.

Εμπορική Διεύθυνση
Τμήμα Ανάπτυξης και Επικοινωνίας

Ο πρώτος Αυστραλός ασθενής στο Mediterraneo Hospital για τη θεραπεία ORAYA!

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ο κ. Barry Allen R. είναι ο πρώτος Αυστραλός ασθενής που ταξίδεψε στην Ελλάδα, για να βρεθεί στο Mediterraneo Hospital και να υποβληθεί σε στερεοτακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου, μία θεραπεία που προσφέρεται μόνο στο Mediterraneo Hospital και σε επιλεγμένα κέντρα της Ελβετίας, Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι φωτογραφίες από την υποδοχή και θεραπεία του ασθενούς  δημοσιεύονται με τη συγκατάθεση του ιδίου και της συνοδού του. Μια ιατρική ομάδα που πρωτοπορεί και ένας ευγνώμων ασθενής!

 

17389116 1319643341427575 4042724434064370833 o - Ο πρώτος Αυστραλός ασθενής στο Mediterraneo Hospital για τη θεραπεία ORAYA!
17389212 1319643348094241 3836261139024430832 o - Ο πρώτος Αυστραλός ασθενής στο Mediterraneo Hospital για τη θεραπεία ORAYA!
17390481 1319643408094235 8411007119107220804 o - Ο πρώτος Αυστραλός ασθενής στο Mediterraneo Hospital για τη θεραπεία ORAYA!
17349999 1319643608094215 5327011165799479815 o - Ο πρώτος Αυστραλός ασθενής στο Mediterraneo Hospital για τη θεραπεία ORAYA!

MEDITERRANEO HOSPITAL: Το Πρώτο Πιστοποιημένο Νοσοκομείο κατά BS EN 15224 από διαπιστευμένο φορέα

By | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 15/03/2017

MEDITERRANEO_UKAS_CERT_BS GR 15224-smΤο MEDITERRANEO HOSPITAL πάντοτε στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, ανακοινώνει την απόκτηση του πρώτου στην Ελλάδα πιστοποιητικού BS ΕΝ 15224 από διαπιστευμένο φορέα.

Το πρότυπο BS EN 15224 αποτελεί το Ευρωπαϊκό πλαίσιο προδιαγραφών για την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης στις υπηρεσίες υγείας προκειμένου να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ειδικές ανάγκες και τις ιδιαίτερες συνθήκες των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η εφαρμογή του προτύπου BS EN 15224 διασφαλίζει περαιτέρω την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας και αποτελεί βασικό εργαλείο στα χέρια του Mediterraneo Hospital  για τη συνεχή βελτιστοποίηση των λειτουργιών του με σκοπό  την παροχή σύγχρονης και εξατομικευμένης φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της  πιστοποίησης, εξειδικευμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων και επιθεωρητών με διεθνή εμπειρία, συνάντησε έναν άριστα δομημένο οργανισμό, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα διεξήχθη επιτυχής επιθεώρηση επαναπιστοποίησης κατά ISO 9001: 2015. Το Mediterraneo Hospital είναι ήδη πιστοποιημένο κατά TEMOS για τις υπηρεσίες του προς τους Διεθνείς ασθενείς.

Το σύνολο των πιστοποιήσεων αυτών αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την δέσμευση του Mediterraneo Hospital για παροχή υπηρεσιών υγείας διεθνών προδιαγραφών.