Σεμινάρια ATLS

Τι είναι το ATLS®;
Είναι ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που δημιουργήθηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (ΑCS) το 1980 στις Η.Π.Α . Έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει γιατρούς πάνω στις σωστές ενέργειες και τεχνικές της άμεσης υπoστήριξης του τραυματία μετά τον τραυματισμό, της φροντίδας δηλαδή, που πρέπει να δοθεί την πρώτη ώρα.
Ο τρόπος μάθησης του ATLS® είναι η ενεργός συμμετοχή του μαθητή με αλληλεπίδραση (interaction) στις διαλέξεις και στην πρακτική εξάσκηση.
Παράλληλα, γίνεται πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα και σε μανεκέν που υποδύονται ποικίλα τραυματολογικά περιστατικά, καθώς και στο Πειραματικό Χειρουργείο. Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με γραπτές και προφορικές εξετάσεις που αξιολογούν τις γνώσεις και ικανότητες των εκπαιδευόμενων στην αντιμετώπιση βαριά τραυματισμένων ατόμων.
Πόσο διαρκεί;

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 ημέρες (20 εκπαιδευτικές ώρες).

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε όλους τους ιατρούς ανεξαρτήτου ειδικότητας που παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη, σε ιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων και επείγουσας ιατρικής.
Συμμετοχή
Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε κάθε πρόγραμμα περιορίζεται στους 18-24.
Κόστος συμμετοχής: 500 €
Οι ιατροί που ολοκληρώνουν με επιτυχία το σεμινάριο λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό (Verification Card) που ισχύει διεθνώς για 4 χρόνια, οπότε θα πρέπει να ανανεωθεί (Reverification).
Το ATLS® διδάσκεται σήμερα σε 43 χώρες και είναι προαπαιτούμενο για την έναρξη ειδικότητας σε πολλές απ” αυτές (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία,Σουηδία, Ολλανδία κ.α.).

Στην Ελλάδα ήρθε το 1993 με Διευθυντή του Ελληνικού ΑTLS® τον Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Ιωάννη Ανδρουλάκη.

Το Εθνικό Κέντρο ATLS® στην Πάτρα με τον Διευθυντή του κ. Ανδρουλάκη είναι υπεύθυνο για τον ποιοτικό έλεγχο όλων των σεμιναρίων και για την ίδρυση νέων εκπαιδευτικών κέντρων.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα 10 κέντρα σεμιναρίων.

ATLS Meditteraneo Hospital Course Site

Διευθυντές  προγράμματος (ATLS Course Directors)
1. Άγγελος Γεράνιος, Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελητής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας
2. Μιχάλης Γεραζούνης, Χειρουργός θώρακος, Συντονιστής Διευθυντής Θωρακοχειρουργικής Κλινικής Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας
3. Κωνσταντίνος Βίλλιας, Γενικός χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Nοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ
Υπεύθυνη Συντονίστρια του προγράμματος, Ελένη Λιβανίου
Κλινική Συντονίστρια του προγράμματος, Αθηνά Ζήκου

 

atls site 2 - ATLS®
atls site - ATLS®
atls site1 - ATLS®
Οι ημερομηνίες για το επόμενο σεμινάριο:
07 & 08 Μαρτίου 2020
Πληροφορίες & εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής:
Γραμματεία Γραφείου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Τηλ. 6932547761
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00

e-mail: atls@mediterraneohospital.gr