Skip to main content
search

“Η τεχνολογία Coblation έχει σημαντικά οφέλη για τον ασθενή, με κυριότερα την ελαχιστοποίηση της διεγχειρητικής απώλειας αίματος και του μετεγχειρητικού πόνου.”

Η τεχνολογία Coblation είναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια τον τρόπο που χειρουργούμε εξελίσσοντας παραδοσιακές τεχνικές. Έχει σημαντικά οφέλη τόσο για τον χειρουργό όσο και για τον ασθενή, με κυριότερα την ελαχιστοποίηση της διεγχειρητικής απώλειας αίματος και του μετεγχειρητικού πόνου.

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία. Η όλη διαδικασία διαρκεί από 30 λεπτά έως μία ώρα και ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο συνήθως για ένα βράδυ.

Γιατί να αφαιρέσετε τις αμυγδαλές σας;

Η κύρια ένδειξη για την αφαίρεση των αμυγδαλών είναι ένα ιστορικό συχνών αμυγδαλίτιδων που απαιτούν επαναλαμβανόμενες θεραπείες με αντιβιοτικά.

Ένας άλλος λόγος είναι αν είναι μεγάλες και μπλοκάρουν τον αεραγωγό. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με σημαντικό ροχαλητό τη νύχτα και σύντομες παύσεις στην αναπνοή (άπνοιες).

Μετά την επέμβαση:
  • είναι πιθανό να αισθάνεστε ναυτία και ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποιο φάρμακο για να αντιμετωπιστεί. Συνήθως η ναυτία υποχωρεί γρήγορα.
  • ο λαιμός σας θα πονά για περίπου δέκα ημέρες. Μπορείτε να παίρνετε παυσίπονα τακτικά, μισή ώρα πριν από τα γεύματα, για τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα, όχι όμως ασπιρίνη, γιατί αυτό αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αιμορραγίας.
  • είναι πιθανό να αισθάνεστε πόνο στα αυτιά . Αυτό συμβαίνει γιατί λαιμός και αυτιά έχουν κοινή νεύρωση. Είναι φυσιολογικό.
  • πρέπει να αρχίσετε να τρώτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι αυτό θα βοηθήσει το λαιμό σας να επουλωθεί γρηγορότερα και θα ελαττώσει τον μετεγχειρητικό πόνο, ενώ επίσης μειώνεται ο κίνδυνος αιμορραγίας.
  • πίνετε πολλά υγρά και προτιμήστε μαλακά, μη πικάντικα φαγητά. Το μάσημα τσίχλας μπορεί επίσης να ανακουφίσει από τον πόνο.
  • η περιοχή του λαιμού σας όπου βρίσκονταν οι αμυγδαλές θα έχει λευκό χρώμα – αυτό είναι φυσιολογικό κατά την επούλωση.
  • τα μικρά ράμματα, που ενδεχομένως παρατηρήσετε στο πίσω μέρος του λαιμού σας, θα πέσουν από μόνα τους.
Τι πρέπει να προσέξετε:

Κάποιοι ασθενείς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μια λοίμωξη του λαιμού μετά την επέμβαση, ιδίως αν δεν τρέφονται σωστά. Συνήθη συμπτώματα είναι ο πυρετός και μια άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από το λαιμό. Εάν συμβεί αυτό, η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό κρίνεται απαραίτητη.

Ενήλικες και παιδιά χρειάζονται 10 ημέρες έως 2 εβδομάδες απουσίας από την εργασία ή το σχολείο. Είναι καλό οι ασθενείς να παραμένουν σπίτι, μακριά από την πολυκοσμία και χώρους καπνιστών. Πρέπει, επίσης, να αποφεύγεται η επαφή με άτομα που βήχουν ή πάσχουν από κρυολόγημα.

0057 coblation - Coblation Αμυγδαλεκτομή
Close Menu