Skip to main content
search

Γεωργία Δραγίνη, Η κυρία του Mediterraneo Hospital

By 11 September 2019October 26th, 2020ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η Γενική Διευθύντρια του Mediterraneo Hospital, του ιδιωτικού νοσοκομείου που βρίσκεται στη Γλυφάδα, στην ευρύτερη περιοχή της «Αθηναϊκής Ριβιέρα», μας μιλάει για όσα πρωτοποριακά το κάνουν να ξεχωρίζει.

 

To Boutique Hospital είναι ένα εντελώς καινούργιο concept στον χώρο της υγείας. Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Η έμπνευση ήρθε από τα boutique hotels, που είναι η σύγχρονη αντίληψη του τουρισμού και που ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία μου. Στην περίπτωση του νοσοκομείου, ο όρος boutique μεταφράζεται σε ένα μοντέρνο κτιριακά και τεχνολογικά νοσοκομείο, στελεχωμένο με επίλεκτες ιατρικές μονάδες που παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα μοντέλο αντίθετο στη μαζικότητα, που εστιάζει στην ποιότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασθενή.

Τελευταία προχωρήσατε στη δημιουργία του πολυϊατρείου Mediterraneo First Care.

Είναι μία προέκταση της boutique άποψης σε έναν άλλο τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αυτόν της Πρωτοβάθμιας. Έχει δημιουργηθεί ένα πολυϊατρείο υψηλής αισθητικής, μέσα σε ένα Εμπορικό Κέντρο στη Γλυφάδα. Δόθηκε βάση στην ανάπτυξη ευρείας γκάμας υπηρεσιών ανά ειδικότητα, με τις εξειδικεύσεις που σήμερα απαιτούνται και συγχρόνως αναπτύχθηκαν υπηρεσίες συμπληρωματικές σε αυτές του νοσοκομείου. Όλα αυτά σε άμεση διασύνδεση με το νοσοκομείο και με τη δική μας τεχνογνωσία στην επιλογή των στελεχών.

Ποια είναι τα κέντρα αριστείας του Mediterraneo Hospital;

Θα έλεγα ότι όλα τα ανεπτυγμένα τμήματα του Mediterraneo λειτουργούν ως κέντρα αριστείας, με την έννοια ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και βασίζονται στις καλύτερες ιατρικές πρακτικές. Αν επικεντρώσουμε στα τμήματα αυτά που προσφέρουν ολιστικές και καινοτόμες υπηρεσίες, με μεγάλο όγκο ασθενών, με σημαντικό κλινικό και ακαδημαϊκό έργο, θα αναφερθώ στο Νευροχειρουργικό τμήμα Σπονδυλικής Στήλης, στο Επεμβατικό Καρδιολογικό και Καρδιοχειρουργικό τμήμα, στο Επεμβατικό Πνευμονολογικό και Γαστρεντερολογικό τμήμα, στη Μονάδα Οξέος Εγκεφαλικού και στη Μονάδα Μαστού. Σε λίγους μήνες, θα προστεθεί σε αυτά και η πρότυπη Μονάδα Ακτινοθεραπείας.

Μπορούν να εξυπηρετηθούν ασθενείς από άλλες χώρες;

Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση ξένων ασθενών. Το προσωπικό μας μιλάει απαραιτήτως Αγγλικά, όλες οι διαγνώσεις γίνονται στα Αγγλικά και έχουμε από χρόνια αποκτήσει πιστοποιήσεις που εξασφαλίζουν την προσαρμογή όλων των υπηρεσιών μας στους ξένους ασθενείς.

 

Πηγή: Περιοδικό Welcome

Close Menu