Συμμετοχή Πνευμονολογικής κλινικής Mediterraneo Hospital στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Έπαινο έλαβε η ερευνητική εργασία «Προγνωστικοί δείκτες της virtual bronchoscopy για επιτυχημένη καθοδηγούμενη με EBUS διαβρογχική βιοψία περιφερικών πνευμονικών βλαβών» της Πνευμονολογικής κλινικής του Mediterraneo Hospital που συμμετείχε στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το οποίο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση Πνευμονολογίας στη χώρα μας, η Πνευμονολογική κλινική του Mediterraneo Hospital συμμετείχε ενεργά με δύο ομιλίες : μία παρουσίαση περιστατικού σε κλινικό φροντιστήριο και μία ερευνητική προφορική ανακοίνωση σχετική με την επεμβατική πνευμονολογία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο κ. Βλάσιος Βίτσας παρουσίασε περιστατικό διάγνωσης και σταδιοποίησης του καρκίνου πνεύμονα με ενδοβρογχικό υπέρηχο (EBUS) στο κλινικό φροντιστήριο «Συνήθεις προβληματισμοί και διαγνωστικές προκλήσεις στην πνευμονολογία».

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στη στρογγυλή τράπεζα «Νεότερα δεδομένα  στη διάγνωση, σταδιοποίηση και θεραπεία του καρκίνου πνεύμονα» ο κ. Νίκος Κουφός παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα στη διαβρογχική-κατευθυνόμενη διαγνωστική προσπέλαση περιφερικών πνευμονικών βλαβών, ενώ ο κ. Φίλιππος Εμμανουήλ παρουσίασε τα ερευνητικά δεδομένα για τη θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση του περιφερικού καρκίνου πνεύμονα.

Το Πνευμονολογικό Τμήμα του Mediterraneo στο οποίο πραγματοποιούνται εξελιγμένες  επεμβατικές πράξεις, απαρτίζεται από εξειδικευμένη ομάδα επεμβατικών πνευμονολόγων κι εφαρμόζει πρωτοπόρες τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας.

 

Συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Eric L.G. Verhoeven

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Eric L.G. Verhoeven – Πολύπλοκη επέμβαση ενδαγγειακής αντιμετώπισης εκτεταμένου θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος με θυριδωτή τεχνική

Πολύπλοκη ενδαγγειακή αντιμετώπιση εκτεταμένου θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος με θυριδωτή τεχνική (Fenestrated)  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2/11/2019 στο Mediterraneo Hospital, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Eric L.G. Verhoeven MD, PhD (Professor in vascular surgery at the Paracelsus Medical University of Nuremberg). Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας ήταν ο Αγγειοχειρουργός Δρ Γεώργιος Βουρλιωτάκης.

Ο 71χρονος ασθενής είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε ενδαγγειακή αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής σε νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας με το μόσχευμα να έχει μετατοπιστεί και υπήρχε σημαντικός κίνδυνος ρήξης του θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος διαμέτρου 8 εκ. Σχεδιάστηκε ειδικό κατά παραγγελία μόσχευμα για το συγκεκριμένο ασθενή (custom made fenestrated stent graft)  και η ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση (από 3 μικροσκοπικές τομές), υπό ακτινοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ειδικού τμήματος για τις συγκεκριμένες παθήσεις που λειτουργεί στο Mediterraneo. Ο ασθενής εξήλθε της κλινικής σε άριστη κατάσταση την 3η μετεγχειρητική ημέρα.

O Καθηγητής αγγειοχειρουργικής Eric L.G. Verhoeven  θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο, ειδικός και πρωτοπόρος στην ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης σύνθετων ανευρυσμάτων της θωρακοκοιλιακής αορτής με θυριδωτή τεχνική και τεχνική με πλάγιους κλάδους με πληθώρα δημοσιεύσεων, εισηγήσεων και θεραπευμένων ασθενών (treatment of complex aortic aneurysms with fenestrated and branched grafts).

Η θυριδωτή μέθοδος εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια στο Mediterraneo Hospital και αποτελεί ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης των θωρακοκοιλιακών και παρανεφρικών ανευρυσμάτων της αορτής με χαμηλότερη νοσηρότητα και πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με την ανοικτή μέθοδο αποκατάστασης των δύσκολων αυτών ανευρυσμάτων.

Ο ασθενής εξήλθε της κλινικής σε άριστη κατάσταση την 3η μετεγχειρητική ημέρα.

Eπέμβαση καταρράκτη στον ανήλικο φιλοξενούμενο της ΜΚΟ ” The home project”

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

cropped - Eπέμβαση καταρράκτη στον ανήλικο φιλοξενούμενο της ΜΚΟ " The home project"

Το Mediterraneo Hospital στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε κάθε ευκαιρία. Στις 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δωρεάν επέμβαση καταρράκτη σε έφηβο φιλοξενούμενο σε δομή της Μ.Κ.Ο. ” The HOME Project” . Την επέμβαση πραγματοποίησε αφιλοκερδώς ο Οφθαλμίατρος κ Γιώργος Στάμας – Σταματάκης. Ο 17χρονος εξήλθε την ίδια μέρα από το Νοσοκομείο και η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι πολύ καλή.

Στο Οφθαλμολογικό τμήμα του Mediterraneo Hospital αντιμετωπίζονται όλες οι παθήσεις των οφθαλμών με έμφαση στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η The HOME Project  είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους και τους παρέχεται ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας με απώτερο στόχο την κοινωνική τους ένταξη.»

Δωρέα κυτίων πρώτων βοηθειών στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

φωτο 1 - Δωρέα κυτίων πρώτων βοηθειών στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Κυτία πρώτων βοηθειών με υγειονομικό υλικό και βασικά φάρμακα προσέφερε το Mediterraneo Hospital στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το Mediterraneo ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Δήμου για ενίσχυση των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής. Τα κυτία παραδόθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και  θα τοποθετηθούν σε δημοτικούς χώρους και δημοτικές υπηρεσίες ώστε να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες εγκαίρως σε περίπτωση ατυχήματος.

Η δημοτική αρχή ευχαρίστησε θερμά το Mediterraneo για τη σημαντική αυτή προσφορά, αλλά κυρίως  για το γεγονός ότι σε κάθε ευκαιρία στέκεται αρωγός σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών.

Απολογισμός 4ης Εκπαιδευτικής ημερίδας «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον»

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Φωτο Ομάδες καρδιάς και αορτής - Απολογισμός 4ης Εκπαιδευτικής ημερίδας «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον»

Το Mediterraneo Hospital σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων διοργάνωσαν για τέταρτη  συνεχή χρονιά την   η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε την παρουσίαση σύμπλοκων περιστατικών από Ομάδες Καρδιάς & Αορτής επιλεγμένα από το Mediterraneo Hospital και από πολλά μεγάλα ελληνικά νοσοκομεία. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν θέματα διάγνωσης και θεραπείας πολύπλοκων παθήσεων καρδιάς και αγγείων και παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές προσέγγισης των ασθενών και οι τεχνικές αντιμετώπισής τους.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος Καρδιολόγων, Καρδιοχειρουργών και συγγενών ειδικοτήτων καθώς επίσης και πολλοί νοσηλευτές.

Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού από την Mediterraneo Breast Clinic

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

mediterraneo breast clinic - Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού από την Mediterraneo Breast Clinic

Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού διοργάνωσε η κλινική μαστού του Mediterraneo Hospital σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Νοεμβρίου.

Πάνω από πενήντα γυναίκες ηλικίας 30 έως 40 ετών εξετάστηκαν από  Χειρουργό Μαστού  της Mediterraneo Breast Clinic και υποβλήθηκαν σε υπέρηχο μαστού από Εξειδικευμένη Ακτινοδιαγνώστρια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και της συνεχούς προσπάθειας για ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με την ανάγκη προληπτικού ελέγχου.

4η Εκπαιδευτική Ημερίδα «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον»

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

MedHeartAorta program 210x300 - 4η Εκπαιδευτική Ημερίδα «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον»Η Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων σε συνεργασία με το Mediterraneo Hospital διοργανώνουν την 4η Εκπαιδευτική Ημερίδα «Ομάδες καρδιάς & Αορτής. Παρόν και μέλλον».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (πλησίον Γενναδείου Βιβλιοθήκης ) στο Αμφιθέατρο « The Cotsen Hall».

Δ/νση: Σουηδίας 54 Τ.Κ. 106 76 (είσοδος από οδό Αναπήρων Πολέμου 9)
Τηλέφωνο: 2130002400

 

Οκτώβριος, μήνας μαστού στο Mediterraneo Hospital

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

IMG 4257 sm - Οκτώβριος, μήνας μαστού στο Mediterraneo Hospital

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ελλάδα δυστυχώς η νόσος διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, όμως αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί γρήγορα και πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%!

Η Κλινική Μαστού Mediterraneo Breast Clinic του Mediterraneo Hospital, στα πλαίσια του μήνα ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού, προσφέρει Ψηφιακή Μαστογραφία στα 35 € ή Ψηφιακή μαστογραφία & υπέρηχο μαστών στα 50€.

Κλείστε το ραντεβού σας έως 18/10/19 επικοινωνώντας με τους συνεργάτες μας στο 2109117550.

Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά για το μήνα Οκτώβριο.

 

Σημ. Διευκρινίζεται ότι η μαστογραφία αυτή αφορά υγιείς από παθήσεις μαστού γυναίκες, χωρίς επίσης επί του παρόντος αναφερόμενη συμπτωματολογία στο στήθος και στις ηλικίες που η μαστογραφία είναι ευαίσθητη για προληπτικό έλεγχο ( από το 40ο έτος κι έπειτα)  

Γεωργία Δραγίνη, Η κυρία του Mediterraneo Hospital

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

georgia dragini - Γεωργία Δραγίνη, Η κυρία του Mediterraneo Hospital

Η Γενική Διευθύντρια του Mediterraneo Hospital, του ιδιωτικού νοσοκομείου που βρίσκεται στη Γλυφάδα, στην ευρύτερη περιοχή της «Αθηναϊκής Ριβιέρα», μας μιλάει για όσα πρωτοποριακά το κάνουν να ξεχωρίζει.

 

To Boutique Hospital είναι ένα εντελώς καινούργιο concept στον χώρο της υγείας. Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Η έμπνευση ήρθε από τα boutique hotels, που είναι η σύγχρονη αντίληψη του τουρισμού και που ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία μου. Στην περίπτωση του νοσοκομείου, ο όρος boutique μεταφράζεται σε ένα μοντέρνο κτιριακά και τεχνολογικά νοσοκομείο, στελεχωμένο με επίλεκτες ιατρικές μονάδες που παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα μοντέλο αντίθετο στη μαζικότητα, που εστιάζει στην ποιότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασθενή.

Τελευταία προχωρήσατε στη δημιουργία του πολυϊατρείου Mediterraneo First Care.

Είναι μία προέκταση της boutique άποψης σε έναν άλλο τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αυτόν της Πρωτοβάθμιας. Έχει δημιουργηθεί ένα πολυϊατρείο υψηλής αισθητικής, μέσα σε ένα Εμπορικό Κέντρο στη Γλυφάδα. Δόθηκε βάση στην ανάπτυξη ευρείας γκάμας υπηρεσιών ανά ειδικότητα, με τις εξειδικεύσεις που σήμερα απαιτούνται και συγχρόνως αναπτύχθηκαν υπηρεσίες συμπληρωματικές σε αυτές του νοσοκομείου. Όλα αυτά σε άμεση διασύνδεση με το νοσοκομείο και με τη δική μας τεχνογνωσία στην επιλογή των στελεχών.

Ποια είναι τα κέντρα αριστείας του Mediterraneo Hospital;

Θα έλεγα ότι όλα τα ανεπτυγμένα τμήματα του Mediterraneo λειτουργούν ως κέντρα αριστείας, με την έννοια ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και βασίζονται στις καλύτερες ιατρικές πρακτικές. Αν επικεντρώσουμε στα τμήματα αυτά που προσφέρουν ολιστικές και καινοτόμες υπηρεσίες, με μεγάλο όγκο ασθενών, με σημαντικό κλινικό και ακαδημαϊκό έργο, θα αναφερθώ στο Νευροχειρουργικό τμήμα Σπονδυλικής Στήλης, στο Επεμβατικό Καρδιολογικό και Καρδιοχειρουργικό τμήμα, στο Επεμβατικό Πνευμονολογικό και Γαστρεντερολογικό τμήμα, στη Μονάδα Οξέος Εγκεφαλικού και στη Μονάδα Μαστού. Σε λίγους μήνες, θα προστεθεί σε αυτά και η πρότυπη Μονάδα Ακτινοθεραπείας.

Μπορούν να εξυπηρετηθούν ασθενείς από άλλες χώρες;

Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση ξένων ασθενών. Το προσωπικό μας μιλάει απαραιτήτως Αγγλικά, όλες οι διαγνώσεις γίνονται στα Αγγλικά και έχουμε από χρόνια αποκτήσει πιστοποιήσεις που εξασφαλίζουν την προσαρμογή όλων των υπηρεσιών μας στους ξένους ασθενείς.

 

Πηγή: Περιοδικό Welcome

Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

By | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Γεώργιος Βουρλιωτάκης, Διευθυντής Τμήματος Ενδαγγειακής Χειρουργικής Mediterraneo Hospital

Για πρώτη φορά στην Χώρα μας Αναίμακτη Αντιμετώπιση Θωρακοκοιλιακού Ανευρύσματος Αορτής στο Mediterraneo Hospital με ειδικά σχεδιασμένο μόσχευμα για τον Ασθενή.

Το ανεύρυσμα (εντοπισμένη διάταση) της κοιλιακής αορτής που εκτείνεται από τις νεφρικές αρτηρίες και κάτω ονομάζεται παρανεφρικό ανεύρυσμα, ενώ το ανεύρυσμα που καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση από το θώρακα έως την κοιλιά και τις λαγόνιες χώρες καλείται θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα (εικ.1). Τα ανευρύσματα αυτά αποτελούν τις σοβαρότερες αγγειακές παθήσεις. Ο πιο σημαντικός κίνδυνος είναι το ανεύρυσμα αυτό να ραγεί και τότε η πιθανότητα ο ασθενής να καταλήξει είναι εξαιρετικά μεγάλη (περίπου 80%). Όταν το ανεύρυσμα ξεπεράσει σε διάμετρο το όριο των 5,5 εκ. θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, γιατί τότε η πιθανότητα ρήξης αυξάνεται εκθετικά.

aneurism - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

Η ανοιχτή χειρουργική αντιμετώπιση (εκτομή ανευρύσματος και θωρακοκοιλιακή παράκαμψη), που αποτελεί και την κλασική μέθοδο θεραπείας, συνοδεύεται από σημαντικά ποσοστά θνητότητας, νοσηρότητας και επιπλοκών νεφρικών, ηπατικών, καρδιολογικών, νευρολογικών (παραπληγία). Η δυσκολία του ανοικτού χειρουργείου στην περίπτωση των ανευρυσμάτων αυτών και οι προκαλούμενες σε υψηλό ποσοστό επιπλοκές, οφείλονται  στο γεγονός ότι από τη θωρακοκοιλιακή αορτή, δηλαδή από το ίδιο το ανεύρυσμα, ξεκινούν οι σημαντικότερες αρτηρίες από τις οποίες αιματώνονται σπλαχνικά όργανα ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας (εικ. 2). Οι αρτηρίες αυτές, όπως η κοιλιακή αρτηρία, η άνω μεσεντέριος αρτηρία, οι νεφρικές, οι μεσοπλεύριες και οι οσφυϊκές αιματώνουν ζωτικά όργανα, όπως το στομάχι, το έντερο, το ήπαρ, το σπλήνα και το νωτιαίο μυελό.

a - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

Η ενδαγγειακή αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων αυτών με ειδικά ενδοαυλικά θυριδωτά μοσχεύματα αποτελεί μια λιγότερο επεμβατική τεχνική που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια. Κατά τη μέθοδο αυτή, σχεδιάζεται με ειδικό λογισμικό και με βάση την αξονική αγγειογραφία της θωρακικής και κοιλιακής αορτής του ασθενούς ειδικό μόσχευμα, που κατασκευάζεται για το συγκεκριμένο ασθενή (εικ. 3). Το μόσχευμα αυτό ενσωματώνει θυρίδες-οπές (fenestrations), οι οποίες σχεδιάζονται έτσι ώστε να αντιστοιχούν στη θέση έκφυσης των σπλαχνικών αρτηριών (νεφρικών, μεσεντερίου, κοιλιακής αρτηρίας) όταν το ενδαγγειακό μόσχευμα τοποθετηθεί μέσα στην αορτή του ασθενούς υπό ακτινοσκόπηση. Όλη η επέμβαση εκτελείται από δύο μικρές τομές (στις βουβωνικές χώρες).

b - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

Αφού τοποθετηθεί το θυριδωτό μόσχευμα από τη μία μηριαία αρτηρία, στη συνέχεια, από την άλλη μηριαία αρτηρία καθετηριάζονται μέσα από το μόσχευμα οι θυρίδες και τα σπλαχνικά αγγεία που αναφέρθηκαν. Μετά τοποθετούνται νέα stents που γεφυρώνουν τα αγγεία με το μόσχευμα (εικ. 3).

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται το τελευταίο ενάμιση έτος με επιτυχία στην ειδική σύγχρονη υβριδική χειρουργική αίθουσα του Mediterraneo Hospital από το τμήμα Ενδαγγειακής Χειρουργικής και Μοσχευμάτων της κλινικής. Το τμήμα απαρτίζεται από ομάδα ιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων και έμπειρων αγγειοχειρουργών στις ενδαγγειακές τεχνικές με επικεφαλής το Δρ Γεώργιο Βουρλιωτάκη αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στη σύνθετη θυριδωτή ενδαγγειακή τεχνική και υπεύθυνο σχεδιασμού των μοσχευμάτων με τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών στην Ελλάδα. Οι ασθενείς με παρανεφρικό ή θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα που αντιμετωπίστηκαν ήταν υψηλού χειρουργικού κινδύνου, μεγάλης ηλικίας, με ιστορικό παλαιότερων αορτικών και καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και η τεχνική αυτή ήταν ουσιαστικά η μόνη τους ελπίδα.

 

Εικόνες μερικών από τους ασθενείς που αντιμετωπίστηκαν στο Mediterraneo Hospital με θυριδωτή τεχνική

c - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)d - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)e - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

Παρανεφρικό ανεύρυσμα σε ασθενή 79 ετών προ-, διε- και μετε-γχειρητικά

 

f 1 e1559118392135 - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)g - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

Θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα σε ασθενή 75 ετών πριν και μετά

 

h e1559118552325 - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)i e1559118601531 - Ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση παρανεφρικών και  θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)

Παρανεφρικό ανεύρυσμα σε ασθενή 70 ετών προ- και μετε-γχειρητικά